Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Aug. 2019

Pa pravijo, da 13 ni srečna številka

V začetku leta je bil na zemljevid mladinskih centrov v Ljubljani dodan tudi Mladinski center Vič (MC Vič), ki je partnerski projekt Zavoda Nefiks in Antonovega doma. MC Vič je trinajsti mladinski center v Mreži mladinskih centrov Ljubljana. Poslanstvo Mreže mladinskih centrov Ljubljana je mladim v Ljubljani zagotoviti okolje, kjer lahko najdejo tisto, v čemer so dobri in se zavedajo svoje moči.

To Mreža počne tako, da:

  • povezuje mladinske centre v Ljubljani in podpira njihovo delovanje,
  • ozavešča o mladinskih centrih in priložnostih za mlade v Ljubljani,
  • je z raznoliko vsebino in načinom dela zgled vsem, ki se povezujejo v dobro mesta,
  • gradi mostove med formalnim in neformalnim izobraževanjem,
  • organizira in izvaja usposabljanja za mladinske delavce ter
  • je glas mladih in kredibilen sogovornik odločevalcem v mestu in širše.

Aktivnosti v prvi polovici leta 

MC Vič je prvi polovici leta izvedel 275 različnih aktivnosti, v katere je bilo vključenih več kot 100 rednih obiskovalcev. Za mlade so organizirali Španski jezikovni klub, gostili so Klub Kolegic, izvedli priprave na maturo iz matematike, bili so na voljo za redno karierno svetovanje, redno izvajali srečanja drugih skupin, posadili svoj vrtiček, ter vsak dan odprli varata  igralnice za več kot 100 otrok tedensko.

Poskrbeli so tudi za čistejše okolje skozi čistilo akcijo, ki jo je organizirala Četrtna skupnost Vič

In kaj jih čaka?

V drugi polovici leta bodo z zagonom nadaljevali svoje aktivnosti, zato vas lepo vabijo, da se jim pridružite. Med drugim pripravljajo:

  • konec avgusta Lutkovne urice za otroke, za malo starejše pa IT urice,
  • jeseni se jim lahko pridružite na jezikovnih klubih, na Klubu Kolegic, kariernem svetovanju, kariernem klubu za srednješolce, pevskih zborih in plesnih skupinah. Skupaj z mladinskim in socialnim cirkusom Fuskabo, bodo pričeli z delavnicami cirkuške pedagogike, z glasbeno šolo Čonce pa bodo tudi v jeseni nadaljevali s skupinskim muziciranjem,
  • za otroke in mlade bodo enkrat mesečno organizirali delavnice na temo samozavesti, osebnostne rasti, učinkovitih načinov soočanja s stresom ter različne ustvarjalne delavnice,
  • še vedno lahko vsak dan obiščete njihovo igralnico (tu najdete, kdaj se lahko oglasite), kamor lahko pridete odigrat kakšno rundo ping ponga, biljarda, pikada, ročnega nogometa ,…, ali pa pridete le posedeti.

Najdete jih v Ljubljani na Tržaški 85, pišete jim lahko na mc.vic@nefiks.si, vse informacije so dostopne na njihovi spletni strani. Spremljajte njihovo Facebook in Instagram stran.

Vir in foto: Mladinski center Vič

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

52855

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino