Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Nov. 2020

Padlet Mreže MaMa: Zbrane prakse mladinskega dela v času 2. vala epidemije

V času 2. vala epidemije novega koronavirusa se je mladinsko delo ponovno prestavilo na digitalna spletišča. Na Mreži MaMa pa vnovič zbirajo dobre prakse mladinskega dela s terena in jih  kot uspešne zgodbe postavljajo na eno mesto – spletno platformo Padlet.

Mladinski centri in druge mladinske organizacije so v času izrednih razmer svoje delo reorganizirali s pomočjo kombinacije on-line mladinskega dela in aktivnosti v živo. Mladinski sektor se je vnovič hitro odzval na situacijo s fleksibilnostjo in se uspešno prilagodil novim razmeram. Organizacije s svojimi praksami nadaljujejo tam, kjer so pri prvem valu končale. Veliko število aktivnosti so preselile na splet in preko digitalnega mladinskega dela ohranjajo stik z mladimi, kjer jim nudijo podporo, prostočasne aktivnosti, možnost izobraževanja, predvsem pa skozi solidarnost opozarjajo, da mladi niso sami.

V času prvega vala epidemije so na Mreži MaMa vzpostavili spletno platform Padlet, preko katere so delili zbirko praks organizacij mladinskega sektorja na področjih digitalnega mladinskega delasolidarnosti in prostovoljstva. Ponovna obuditev Padleta v času trenutnega jesenskega vala, je vnovična priložnost iskanja svežih idej ter izmenjava aktivnosti za mlade, ki se izvajajo v času trenutne situacije.

Na Padletu Mreže MaMa aktivnosti organizacij ostajajo razdeljene v štiri vsebinske sklope:

  • virtualni mladinski centri
  • on-line aktivnosti za mlade na področjih kulture, izobraževanja in prostega časa
  • psihološka pomoč mladim
  • prostovoljstvo in solidarnost

Padlet: Prakse mladinskih centrov v času epidemije COVID-19

Padlet: Prakse mladinskih centrov v času 2. vala epidemije COVID-19

Če želite deliti aktivnosti vašega mladinskega centra, kliknite tukaj.

Vir: Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

64328

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino