Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Jan. 2020

Parlamentarni posvet s predstavniki evropskih mladinskih organizacij v Bruslju

Kako lahko Evropski parlament (EP) bolje sodeluje z mladinskimi organizacijami? Kako lahko bolje komunicira z mladimi? Kako lahko EP bolje podpira vas in delo vaše organizacije? Ali lahko skupaj ustvarite evropski javni prostor, skupnost, v kateri se vsi izmenjujemo in podpiramo?

Na ta vprašanja boste skupaj z predstavniki EP iskali odgovore 16. in 17. marca 2020 na drugem posvetu s predstavniki evropskih mladinskih organizacij (Youth network event) v Evropskem parlamentu v Bruslju.

Namen tokratnega posveta je dodatno razviti nekatere izmed idej, ki so bile izpostavljene na prvem srečanju, in jih po možnosti razviti v operativne načrte oziroma projektne predloge s ciljem realizirati najboljše med njimi. Vsi predlogi projektov bodo zbrani v poročilu o dogodku, najbolj konkretne in realistične projektne ideje, ki izhajajo iz dogodka, pa lahko izvaja Odsek EP za mladino.

Kje in kdaj se dogodek odvija? Evropski parlament, Bruselj, Belgija, 16. in 17. marec 2020.

Kdo lahko sodeluje? 

Prijavijo se lahko zaposleni ali prostovoljci mladinskih organizacij, vendar ne nevladne organizacije, ki imajo, na primer nekatere projekte, namenjene mladini, niti druge organizacij civilne družbe, npr. šole. 

Organizatorji bodo med prijavljenimi izbrali 40 predstavnikov mladinskih organizacij iz vseh držav članic EU, ki jim bo Evropski parlament kril stroške udeležbe na posvetu (potovanje in namestitev). Prednost pri izboru bodo imele regionalne mladinske organizacije, ki vključujejo ciljno skupino mladostnikov z manj priložnostmi.

Prijave?

Do 2. februarja se prijavite na tej povezavi.

Vir: Evropski parlament - Generalni direktorat za informiranje - Pisarna v Sloveniji
Foto: europeanyouthideas.eu

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37285

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino