Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Feb. 2020

Pedagoške smernice za emancipacijsko učenje

Zavod BOB je v okviru projekta PYLE, strateškega partnerstva med organizacijami Zavod Bob (Slovenija), Center for Youth Activism CYA Krik (Makedonija) ter Volunterski center Istra (Hrvaška), katerega glavni namen je bil razvoj novih, inovativnih in komplementarnih orodij in modelov za krepitev zmogljivosti učencev ter za spodbujanje samozaposlitve mladih v zgodnji odraslosti, oblikoval Pedagoške smernice za emancipacijsko učenje. Predstavljene so v tem dokumentu, poskušajo pa nadgraditi že obstoječi program PRiKAZ s pomočjo emancipacijske teorije in prakse.

Projekt je naslavljal problematiko visoke stopnje brezposelnosti mladih odraslih v regiji nekdanjih jugoslovanskih držav in vzpostavlil program mentorske podpore (PRiKAZ - program za razvoj kompetenc za avtonomne zaposlitve) za opolnomočenje glavne ciljne skupine – brezposelnih mladih odraslih (socialno ogroženih, nemotiviranih, neaktivnih, nizko-kvalificiranih, brez izkušenj, pa tudi brezposelnih diplomiranih študentov, zlasti iz družboslovnih in humanističnih smeri). PYLE je prispeval inovativne rešitve na področju izobraževanja odraslih in si prizadeval najti način, kako lahko, tako visoko kot nizko izobraženi mladi odrasli, izstopijo iz začaranega kroga sodobne brezposelnosti (nezaposljivosti).

Vir in foto: Zavod BOB

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

69825

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino