Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Dec. 2019

Pest polna vizitk

Žiga iz Zavoda Nefiks se je med 16. in 18. decembrom udeležil srečanja Joint Informal Network 2019 v Milanu. Svoje vtise je povzel v spodnjem zapisu. 

Pest polna vizitk

Sedim v GoOpti prevozu in strmim v svoje dlani. Pest polna vizitk je vse, kar je ostalo od čudovitih dveh dnevov druženja, mreženja in izmenjevanja idej. 

Ko italijanska pokrajina drvi mimo, pomislim na čudovite ljudi, ki sem jih spoznal. Kristijan iz Luxenburga se loteva mladinskega dela skozi glasbo. Trenutno razvija karierno-glasbeno delavnico. Delavnico, kjer bo uporabil glasbo, da bo ljudem pomagal pri iskanju službe! Neverjetno. Povedal je tudi, da je nedolgo nazaj postal sveži očka in da ne ve, kako bo to vplivalo na njegovo delo. 

Britte iz Danske išče prostovoljce, ki bi prišli k njim in skrbeli za naravno lepoto fjordov in za vodne živali, kot so tjulnji in obvodne ptice. Mattias dela s pripadniki manjšin, ki se borijo proti predsodkom s tem, da snemajo ikonične filmske prizore, le brez stereotipov. Pravi, da ga delo veseli, a ima skrbi glede časa, v katerem živimo in da se mu zdi prihodnost negotova. 

Lahko bi še našteval, a ne bom. Na enem mestu se je zbrala neverjetno raznolika skupina ljudi, od starih do mladih, od izkušnih do novincev, z vseh koncev Evrope, združenih v enem samem cilju - delati dobro in pomagati ljudem. Vsak na svojem koncu Evrope, s svojimi projekti in ustanovami, združeni za en čudovit dogodek, z enim neverjetnim ciljem. 

Nadaljevanje zapisa najdeš tukaj

Vir in foto: Zavod Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

34792

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino