Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 May 2021

Pester majski program v Slovenskem mladinskem gledališču

V Slovenskem mladinskem gledališču še vedno v prihodnost zrejo optimistično – torej z mislijo, da se bodo lahko z vami kmalu srečali v živo. Ob nesmislih najnovejšega odloka vlade, ki ob upoštevanju preventivnih ukrepov in higienskih priporočil trenutno omogoča »izvajanje kinematografskih, gledaliških, glasbenih, plesnih in drugih javnih kulturnih prireditev« za do deset gledalcev, bi verjetno zardevali tudi Butalci, a vseeno prizanesljivo recimo, da se na obzorju končno kaže nekaj otipljivega.

11. maja vas, v okviru festivala Trigger, vabijo na premiero Nove pošte, v Slabo družbo Vita Weisa. Vito je projekt intenzivno pripravljal v prvih mesecih sezone in že od decembra čaka, da ga bo lahko v živo predstavil javnosti. Poleg tega bodo 27. in 30. odigrali dve ponovitvi predstave Gejm (prav tako Nova pošta), 26. in 28. pa bo v LGL na sporedu koprodukcija Sedem vprašanj o sreči; obe uprizoritvi junija čaka Borštnikovo srečanje.

 Sicer bo maj podoben nekaj minulim mesecem: poskrbeli bodo za neposredni spletni prenos še ene predstave – tokrat ga bodo posvetili mladim gledalcem, saj bodo to Vsi junaki zbrani. Sledilo bo nekaj posnetkov dosedanjih streamov, Erik Valenčič in Boštjan Narat bosta prispevala vsak svojo Deželo pridnih ...
 
Pod površjem pa pravzaprav kar vrvi od dogajanja. Na Novi pošti je vaje začela Nina Rajić Kranjac, ki pripravlja premiero za začetek prihodnje sezone, prav tako bo študij novega projekta, ki nastaja v koprodukciji s festivalom Štajerska jesen v Gradcu, začel Žiga Divjak. Proti koncu meseca bodo nadaljevali tonsko snemanje predstave Kliči M za Macbetha, ki naj bi, potem ko je lani doživela premiero le malo pred marčevskim zaprtjem gledališč in se še ni imela priložnosti zares razmahniti na odru, zaživela tudi kot radijska igra ...
 
Festival Bobri, ki je bil predviden za začetek maja – na ta mesec ni bil premaknjen zaradi epidemije, temveč se iz zimskih terminov za stalno seli v pomlad –, pa so zaradi negotovih razmer prestavili na jesen. Letos naj bi tako potekal od 18. septembra do 2. oktobra.
 
V nestrpnem pričakovanju vnovičnega srečanja vas lepo pozdravljajo!

Vir: Slovensko mladinsko gledališče
Foto:Miha Fras

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

96984

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino