Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Jul. 2020

Pester poletni program Europe Direct Savinjska v okviru Celjskega mladinskega centra

Mesec marec in april sta dodobra spremenila tekoče in ustaljeno delo v Celjskem mladinskem centru, a vendar bodo nekatere dogodke, ki so se vsakoletno odvijali meseca maja v okviru Tedna Evrope, kljub temu izpeljali.

Celjski mladinski center (v nadaljevanju MCC) je tako, kot mnoge druge organizacije, del svojih aktivnosti preselil na splet. Prav zaradi preventivnih ukrepov širjenja okužb virusa, so se odločili, da bodo vsakoletni dogodek Tržnica »Od vil do vilic« letošnje leto izpeljali virtualno. Organizator dogodka Europe Direct Savinjska (EDS), ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, je k sodelovanju povabil kopico lokalnih kmetovalcev in pridelovalcev v Savinjski regiji, ki bodo v seriji petih spletnih epizod predstavili svojo dejavnost in proizvode. Na spletnem dogodku, si bo mogoče ogledati epizodode, v katerih se bodo kmetovalci predstavili in razkazali svoje kmetije. Namen samega projekta je promocija kmetijstva in razvoja podeželja ter promocija slovenskih izdelkov. Za podrobnejše informacije o dogodku klikni tukaj.

Da pa dobrote kmetovalcev ne bo moč videti le virtualno, bodo na letnem vrtu MCC Kavarne poskrbeli, za razvajanje brbončic z degustacijskim večerom: evropska vina in siri, kjer bo sommelier popeljal vse prisotne na pot okušanja vrhunskih evropskih vin. Za informacije in prijavo na dogodek klikni tukaj.

V mesecu juniju so v Celjskem mladinskem centru izpeljali tudi prvi stream špil v živo, kjer so nastop benda, ki je igral v prostorih MCC Kavarne predvajali na platnu zunaj prostora. V mesecih juliju in avgustu bo v atriju MCC na platnu potekal tudi Filmski teden Evrope – pod zvezdami. V okviru projekta, ki ga omogoča EDS, bodo brezplačno predvajali serijo evropskih filmov, ki jih sofinancira program MEDIA. Za kino spored klikni tukaj.

Vi in foto: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

46462

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino