Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (2)
Datum objave: 12 May 2021

Pika STOP - mobilna aplikacija za vse, ki delajo s skupinami

Si prostovoljec ali mladinski delavec? In ti včasih zmanjka idej, katero igro ali dinamiko uporabiti pri delu z mladimi? Na Zavodu Nefiks so v okviru projekta Akademija prostovoljstva razvili novo aplikacijo za pametne telefone, s katero želimo digitalno podpreti mladinsko delo.

Aplikacija je prosto dostopna v Trgovini Play na naslovu: Pika STOP – Aplikacije v Googlu Play (google.com).

Kot trenerji in prostovoljci na terenu so ugotovili, da je znanja kar nekaj, vendar je vsebina z različnimi metodami, dinamikami in igrami različno dostopna mladim. Starejši se spominjajo, kako so primerne igre iskali po knjigah, ki so bile dostopne v knjižnici. Kasneje so lahko nekaj stvari poiskali že na spletu, sedaj pa lahko igre nosimo kar na telefonu v svojem žepu ali torbici.

Kot prostovoljci v projektu Akademija prostovoljstva so želeli mlade podpreti na njim bolj domačem terenu. S pomočjo trenerjev v projektu Akademija prostovoljstva so začeli graditi bazo iger. Vsebinsko sta jim bila v pomoč tudi Rafo Pinosa ter Gašper Otrin, ki sta na področju iger v Sloveniji velika strokovnjaka. Iz tehničnega vidika priprave aplikacije so v začetnih korakih vključili študentko na praksi za pomoč in dokončanje aplikacije pa so se priključiti tudi fantje iz Zavoda 404.

Njihova želja od začetka je bila, da razvijejo aplikacijo z dobro bazo iger na enem mestu, ki deluje tudi na področjih, kjer ni internetnega dostopa. Z razvojem aplikacije so želeli skrajšati čas iskanju ustrezne vsebine, ki bo pomagala pri raznolikosti programov za prostovoljce in mladinske delavce.

Veseli bodo tudi pripomb in predlogov za izboljšavo aplikacije iz vaše strani. Graje, pripombe in pohvale sprejemajo na elektronskem naslovu nefiks@nefiks.si.

Aktivnost sofinancirata Ministrstvo za javno upravo v okviru Javnega razpisa za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019 in Urad RS za mladino.

Vir: Zavod Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

59944

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino