Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Sep. 2022

Planinsko orientacijsko tekmovanje

Na Pokljuki bo od 30. septembra do 2. oktobra 2022 potekalo Balkansko planinsko orientacijsko tekmovanje (BMUMOC). Nanj se je uvrstilo tudi 12 slovenskih ekip, ki so se letos spomladi udeležile Slovenskega planinskega tekmovanja (SPOT), pod okriljem Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije.

Spomladanskega orientacijskega tekmovanja se je udeležilo 170 tekmovalcev iz petih področnih orientacijskih lig. Planinci so morali poleg odličnega znanja iz orientacije, sposobnosti gibanja po zahtevnem terenu, splošnega planinskega znanja in dobre telesne pripravljenosti pokazati še praktično poznavanje snovi planinske šole in dodatnega gradiva o Savinjski planinski poti, na progi so jih čakale praktične naloge iz orientacije, planinskih vozlov ter zavarovanih rastlin in živali, na cilju pa naloge iz prve pomoči. Naloge, ki so jih morali planinci opraviti si lahko ogledate tukaj.

Organizatorji so na letošnjem SPOT-u uvedli nekaj novosti, tudi idealen čas na progi, in tako dali večji poudarek planinskemu znanju in orientaciji v prostoru. Državni prvaki v planinski orientaciji so med drugim postali člani PD Zabukovica (v kategoriji C, mladina do 20 let) in člani PD Poljčane (kategorijia D, starejši od 18 let).

Vir: Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

60832

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino