Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 May 2019

Plastika ne izbira. Dan je za spremembe!

V soboto 6.4.2019 je ekipa Mladinske postaje Moste pred Tržnico Moste in Španskimi borci v Ljubljani organizirala akcijo pod okriljem Dneva za spremembe: Plastika ne izbira Slovenske filantropije. 

Dogodek so organizirali trajnostno kar pomeni, da so ves čas pred dogodkom oglaševali, naj ljudje pridejo s kolesom na dogodek, da so uporabljali steklene kozarce in posodo, ki so jo nato umili z biorazgradljivim detergentom, da so kupili vse lokalno s čim manj embalaže ter “pridelali” slab kilogram odpadka. S tem so na dogodku ozaveščali, da tudi ekološka tematika spada med temo diskriminacije, saj od tega umirajo živali in ljudje (predvsem revnejši, saj nimajo denarja za zdravljenje, ne možnosti da živijo v krajih, kjer je onesnaženja malo. V tem oziru govorimo o ekoloških beguncih, ki so v porastu v svetu).

Namen dogodka je bilo sporočilo, da trajnostni način organizacije ni noben “bav bav”. Glede na to, da se je akcije udeležilo preko 20 mladih in ostalih ljudi, udeležba na tem dogodku samo potrjuje, da je čas, da začnemo stvari delati drugače.

Vir: Mladinska postaja Moste
Foto: pexels

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

41147

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino