Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Jan. 2021

Platforma konS zbira prijave za nove delavnice in umetniške projekte

KonS - Platforma za razvoj sodobne raziskovalne umetnosti s pričetkom leta 2021 ponovno vabi k prijavi novih umetniških projektov in oddaji predlogov za delavnice, ki jih bomo finančno podprli in realizirali v tekočem koledarskem letu.

VABILO K PRIJAVI NOVIH UMETNIŠKIH PROJEKTOV

Rok za oddajo predlogov: 26. 2. 2021

Živimo v svetu, v katerem tehnološki napredek in njegovi učinki postajajo vedno bolj stvar nas vseh, ne glede na to, ali živimo na zahodni ali vzhodni hemisferi, na globalnem severu ali jugu. Hitro staranje prebivalstva, strateško delovanje ekonomskih velesil, prelomne tehnološke aplikacije, marginaliziranje in izključevanje družbenih skupin, napetosti med vladami in nevladnimi organizacijami, lokalni in mednarodni konflikti, podnebne spremembe, okoljski problemi in novi zdravstveni izzivi pred človeštvo postavljajo civilizacijske izzive, ki zahtevajo temeljit premislek in aktivno participacijo. Nove tehnologije s svojo emancipatorno nevtralnostjo ponujajo možnost opolnomočenja civilne družbe na eni strani, na drugi pa povečan nadzor in koncentracijo moči ter kapitala.

Pred vse nas se postavljajo izzivi, od katerih je odvisna naša prihodnost in prihodnost naših otrok, zato v projektu konS aktivno participacijo vidijo v spodbujanju vizionarskih, nepričakovanih, drugačnih idej, ki omogočajo videti onkraj determinizma racionalistične zahodne znanosti in ekonomije. S svojo dejavnostjo lahko spodbujajo, navdihujeno in opolnomočajo odločevalce, znanstvenike, inženirje ter gospodarstvenike, da delujejo vključujoče, družbeno odgovorno in trajnostno.

KAKO BODO PODPRLI IZBRANE UMETNIŠKE PROJEKTE?

V okviru povabila za prijavo umetniških projektov za leto 2021 bodo podprli do 5 umetniških produkcij sodobne raziskovalne umetnosti, izbranih na programskem svetu konzorcija. Umetniški projekti so lahko že v nastajanju ali popolnoma novi, morajo pa biti izvedeni v času trajanja finančnega mehanizma (najkasneje do aprila 2022). Vrednost financiranja posameznega projekta je predvidena na največ 15.000 EUR. Sredstva so namenjena za kritje stroškov razvoja in izvedbe umetniškega dela.

Produkcija izbranih umetniških del bo potekala v tematskih laboratorijih partnerjev in ob pomoči pridruženih partnerjev (Univerze v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici) ter projektu konS pridruženih raziskovalnih in znanstvenih laboratorijev in inštitutov

Več informacij o pozivu najdete na tej povezavi.

VABILO K ODDAJI PREDLOGOV ZA DELAVNICE

Rok za oddajo predlogov: 15. januar 2021

Način prijave: workshop@kons-platforma.org

S projektom konS se vzpostavlja več ustvarjalnih vozlišč, v katerih se bodo izvajale različne oblike neformalnega izobraževanja za otroke, mladostnike in starejše. Glavni namen aktivnosti je spodbujanje otrok in mladih k odkrivanju svojih potencialov in razvijanju sposobnosti, ustvarjalnega mišljenja ter inovativnosti. Osnovna oblika neformalnega izobraževanja so ustvarjalne delavnice, v katerih udeleženke in udeleženci pridobivajo znanje s področja novih tehnologij, kot so biotehnologija, biologija, nosljiva tehnologija, digitalni mediji, zvok, energetika, robotika, alternativni viri energije, procesiranje signalov ipd. Poleg navduševanja, učenja, raziskovanja in prototipiranja so dejavnosti v vozliščih namenjene ustvarjanju skupnosti, v katerih otroci, mladi in odrasli sodelujejo in razvijajo svoje projekte, zato je zaželeno (ni pa nujno), da so teme posameznih delavnic prilagojene različnim starostnim skupinam in/ali različnim stopnjam usposobljenosti.

Vozlišča se bodo vzpostavljala skozi celotno trajanje projekta (2019–2022) v Mariboru, Velenju, Novem mestu, Ljubljani in Novi Gorici, kjer delujejo partnerji projekta konS. V času projekta bo izvedenih več kot 300 delavnic, od katerih bo petina novih, ostale pa bodo ponovitve le-teh.

Povabila za predloge delavnic se bodo zvrstila do zaključka projekta, v sklopu vsakega povabila bodo predlogi obravnavani glede na vrstni red prispetja.

Več informacij o pozivu najdete na tej povezavi.

Vir: Mladinski kulturni center Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31082

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino