Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Nov. 2020

Platforma TikTok - ena najhitreje rastočih aplikacij na trgu

TikTok je platforma, ki je bila ustanovljena leta 2006 na Kitajskem, kjer je bila predstavljena pod imenom “Douyin”. Leto pozneje so ga na mednarodnem trgu predstavili s sedanjim imenom TikTok. Danes gre za eno najhitreje rastočih aplikacij na trgu, saj se redno uvršča na prva tri mesta brezplačnih prenosov v trgovini Apple Store. 

V letu 2020 je platforma TikTok kandidat za prevzem primata med socialnimi omrežiji, saj ponuja drugačen način interakcije. Združuje mešanico sinhronizacije glasbe in mikro video vsebin. Nad aplikacijo TikTok se navdušujejo predvsem najstniki in mladostniki med 16. in 24. letom starosti po vsem svetu. 

Aplikacija TikTok odraža okolje, v katerem odraščajo mladi. Vsaka platforma družbenih medijev teče skozi neprekinjene cikle. Myspace iz leta 2005 je v letu 2008 zamenjal Facebook, le-tega pa nato v letu 2014 Instagram s kratkim vmesnikom Snapchat. V letu 2020 pa je polje za nove strategije oglaševanja in povezovanja prevzel TikTok.

Na aplikaciji TikTok najdete amaterske videoposnetke, ki se navezujejo na različne dogodke, ki jih uporabniki delijo v omrežje. Specifičnost videoposnetkov leži v njihovi dolžini, saj platforma prikazuje predvsem posnetke, ki so dolgi do 15 sekund. Obstaja pa možnost skupne rabe videoposnetkov v trajanju do ene minute, vendar pa ne morete deliti besedil, slik ali večjih video datotek.

Od leta 2019 je bila aplikacija TikTok prenesena več kot milijardo krat po celem svetu. Ker platforma raste in se razvija, privlači zanimanje tako blagovnih znamk kot znanih osebnosti in vplivnežev. Prednost uporabe platforme je prav v tem, da lahko na njej objavljate katerekoli vsebine, najsi gre za hobije, humor, potovanja, glasbo, fotografijo, ples, fitnes in drugo. Vsaka kategorija je odprta in pridobiva veliko pozornosti. Čeprav se zdi, da je zabava trenutno glavna tema, se istočasno povečuje tudi vsebina na področju izobraževanja, duhovnosti in poslovanja podjetij.

Vir: Point out in uredništvo Mlad.si

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80993

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino