Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Oct. 2021

PLES – NOČ ČAROVNIC 2021 V DVORCU RAKIČAN

Bliža se najstrašnejši čas v letu, v dvorcu Rakičan odštevajo dneve do osmega Plesa – noč čarovnic 2021. Ta se letos odvija v petek, 29. oktobra, in soboto, 30. oktobra. Oba dneva se prireditev prične ob 16. uri, vstop na prizorišče bo možen od 15. ure naprej. Idilična lokacija in nepozaben ambient grajskih zidov, zveneča glasbena imena, atraktiven program za vso družino in spektakularen šov vedno znova pričarajo čarobno vzdušje, zaradi katerega se obiskovalci v tolikšnem številu ob koncu oktobra vračajo na grajsko prizorišče.

Siddharta, Mi2, Alo!Stari, Luka Basi, Polkaholiki, Joker Out, Blue Planet in Trifrtalenadesejt so med najbolj zvenečimi imeni letošnjega dogajanja, polnijo namreč prizorišča širom Slovenije. Koncertno prizorišče je izključno notranje dvorišče dvorca Rakičan, v šotoru pa bodo glasbo vrteli DJ-i: DJ Harry, DJ Rosana Rabuza in DJ LexyDee.

Letos so še posebej ponosni na neprekosljiv spremljevalni program, ki bo pospremil koncertno dogajanje. Poskrbeli so za pestro dogajanje z atraktivnimi vsebinami tudi za najmlajše, ki bodo gotovo uživali v poslikavi obrazov, čarovniški predstavi, spektakularnem ognjenem šovu, sojenju čarovnici, čarovniškem poligonu, ustvarjalnicah, cirkuškem kotičku, mečevanju, lokostrelstvu in številnih drugih aktivnostih. Animatorji prihajajo iz več držav - Slovenije, Litve, Grčije, Španije in Hrvaške. Z vstopom na prireditveni prostor je zajeta celotna animacija, doplačil ni. Kot vsako leto so poskrbeli tudi za kulinarično ponudbo.

Obiskovalce letos še posebej pozivajo, da se držijo navodil organizatorja, upoštevajo varnostne napotke in na prizorišče pridejo pravočasno. Varnost obiskovalcev in zaposlenih je prednostna skrb. Zaradi pričakovanega večjega števila obiskovalcev in preverjanja pogoja PCT svetujejo, da obiskovalci na prizorišče pridejo vsaj pol ure pred pričetkom dogajanja.

Za udeležence prireditve bo omogočen tudi brezplačni avtobus, ki bo vozil na relaciji Glavna avtobusna postaja Murska Sobota - Dvorec Rakičan in obratno.

Razpored voženj brezplačnega avtobusa za 29.10. in 30.10.:

- Glavna avtobusna postaja Murska Sobota - Dvorec Rakičan: 17:30, 18:00, 18:30, 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00, 20:30.

- Dvorec Rakičan - Glavna avtobusna postaja Murska Sobota: 18:15, 18:45, 19:15, 19:45, 20:15, 20:45, 21:15, 21:45, 01:15, 01:45, 02:15, 02:45, 03:15. 

Obiskovalci bodo imeli možnost parkiranja v neposredni bližini dvorca, na voljo bo večje število parkirnih mest, do katerih bo udeležence dogodka usmerjalo osebje.

Prosijo, da striktno upoštevate navodila. Prireditev bo izvedena ob upoštevanju vseh veljavnih navodil in priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Ob vhodu na prizorišče bo organizirano samoplačniško testiranje na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi (HAGT), ki ga bosta izvajali kar dve zdravstveni ekipi. Prireditve se lahko udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelem covidu-19 (PCT pogoj). Pogoj PCT je obvezen izključno za starejše od 15 let, mlajšim od 15 let pogoja PCT skladno z veljavnim vladnim odlokom ni treba izpolnjevati.

Podroben progam si lahko ogledate na povezavi.

Vir: Dvorec Rakičan

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

91924

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino