Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Aug. 2020

Po poletju se jesen pozna

Zaposleni in prostovoljci Društva Center za pomoč mladim so ponovno združili moči, 'staknili glave' ter se intenzivno posvetili pripravam novih programov za mlade, ki se bodo začeli v novem šolskem letu. Tovrstna srečanja, ki jih Društvo CPM izvaja že vsa leta svojega delovanja, so se izkazala za izredno učinkovita, saj imajo mladi prostovoljci priložnost izražati svoja mnenja, deliti svoje ideje, poglede na potrebe mladih in soustvariti programe, ki jih bodo kasneje tudi izvajali. Na ta način prostovoljci krepijo sebe, se strokovno izpopolnjujejo in osebnostno rastejo.

Prvi del priprav so namenili medsebojnemu spoznavanju, druženju, pogovoru, saj so ravno to najbolj pogrešali v preteklih mesecih, ko se je življenje obrnilo na glavo. V drugem delu srečanja pa so raziskovali potrebe, ki so jih v zadnjem času opazili pri mladih, in izzive, ki spremljajo trenutne okoliščine.

»Opazili smo, da so se stiske mladih zaradi najnovejših dogajanj spremenile, oziroma so v ospredje prišle tiste, ki prej niso bile tako izrazite. Med mladimi se povečuje občutek osamljenosti, strahu, tesnobe, nemoči in anksioznost. Mladi pogrešajo pristne socialne stike, spoznavanje novih ljudi, iskren in odprt pogovor z odraslimi o stiskah in tabu temah, druženja, občutek pripadnosti in sprejetosti …« so svoja opažanja delili iz Centra za pomoč mladim.  

Na podlagi novih okoliščin so oblikovali program Treningov socialnih veščin, ki jih bodo izvajali v oktobru in novembru.  Na treningih bodo mlade spodbujali, da začnejo razmišljati o sebi, o svojih dejanjih, ter jim ponudili varen prostor, kjer se bodo lahko preko izkustvenih delavnic naučili jasne komunikacije, spoštovanja različnih mnenj, pogledov, stališč, boljšega delovanja v skupini in v praksi preizkusili rek »vsi za enega, eden za vse«.

Vir in foto: Društvo Center za pomoč mladim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

69138

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino