Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Oct. 2021

PO PORTOROŽU IN PIRANU Z MLADIMI TURISTIČNIMI VODNIKI

Turistična zveza Slovenije je izvedla že osmo tekmovanje za mladega turističnega vodnika, ki je potekalo v Portorožu in Piranu. Kandidatke so s svojimi predstavitvami navdušile strokovno komisijo in tudi naključne obiskovalce v Portorožu in Piranu, ki jih ni bilo malo v prelepem sončnem, skoraj poletnem dnevu. 

Strokovna komisija, ki so jo sestavljale Marija Brložnik, Snežana Škerbinc in Mateja Dolenc, se je prepričala, da so se vse tekmovalke na vodenje resnično dobro pripravile.

Bronasto značko mladi turistični vodnik je prejela Lina Ovnik iz Mirne Peči, srebrno značko je dobila Sara Milanović iz Novega mesta, najbolj pa je komisijo prepričala Maja Šmon iz Slovenj Gradca, ki je osvojila zlato značko. Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS) je vse tri kandidatke nagradila z bonom za udeležbo na tečaju za turističnega vodnika TGZS, prvonagrajenki pa še bon za opravljanje izpita. Vse tri je Podzemlje Pece nagradilo z ogledom podzemlja s kolesom.

Ostale tri kandidatke Anja Kelc, Janja Marolt in Blažka Ul pa so prejele bon za ogled Rudnika Sitarjevec in Mestnega muzeja Litija.

Ob zaključku tekmovanja je Turistična zveza Slovenije vse kandidatke v spremstvu mentoric in mentorjev popeljala na voden ogled ribjega vrta Ribogojnice Fonda, kjer so doživeli hranjenje rib in se naučili kako prepoznati svežo ribo. 

Vir: Turistična zveza Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

67470

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino