Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Aug. 2019

Počitnice z Mladinskim centrom Krško

Mladinski center Krško je tudi letos skupaj z mladimi prostovoljci popestril poletne počitnice 30 otrokom, ki so se udeležili Počitniških aktivnosti v MC Krško. Poleg tega, da se otroci zabavajo, so razbremenjeni tudi starši, ki v počitniškem času nimajo varstva za otroke. Letos so aktivnosti potekale v drugem tednu julija, od 8. do 12. julija 2019. Kljub temu, da je bilo vreme precej hladno in deževno za poletni čas, so se zabavali in uspeli izvesti številne izlete.

Prvi dan aktivnosti je potekala delavnica robotike in programiranja z Lego WeDo, v torek pa so se z vlakom odpravili na grad Rajhenburg, kjer so se udeležili dveh delavnic - seveda so bili otroci najbolj navdušeni nad izdelavo čokoladnih lizik. V sredo so z avtobusom obiskali živalski park Na jasi v Selah pri Dobovi, kjer so si ogledali in pobožali številne zanimive živali iz skoraj vseh kontinentov. V četrtek pa jih je Mestni muzej Krško popeljal na zanimiv pohod poln zanimivih zgodb iz zgodovine. V petek, ko je dež preprečil kopanje na bazenu Brestanica, pa je otroke zabaval Teater Cizamo s predstavo Sirkec, sirkec in modelirnimi baloni.

Poleg izletov so vsako popoldne potekale tudi ustvarjalne in športne aktivnosti, tako da so udeleženci prav vsak dan spoznali nekaj novega in se kaj zanimivega naučili. Predvsem so se učili strpnosti, sodelovanja in pomembnosti prijateljstva. Konec avgusta sledi še drugi del počitniških aktivnosti, in sicer od 26. do 30. avgusta, ko se bodo otroci počasi poslovili od počitnic in se pripravili na vstop v novo šolsko leto.

Vir in foto: Mladinski center Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

93792

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino