Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Jul. 2022

Počitniške aktivnosti v MC Oton

V Otonu so prvi teden počitnic organizirali prve celotedenske počitniške aktivnosti za otroke in mlade. Skupaj z dvanajstimi otroci in mladimi so preživeli čudovit teden in se udeležili različnih aktivnosti.

Ponedeljek so začeli z zajtrkom in spoznavanjem novih prijateljev. Malo so poigrali družabne igre, nato pa se odpravili na čolnarjenje po Krki. Nekateri izmed njih so supali, nekateri pa so uživali na čolnih medtem, ko so drugi veslali. Po kaloričnem kosilu jih je čakala nova športna aktivnost, kegljanje. Večina otrok je prvič poskusila kegljanje, navdušenja niso skrivali.

V torek so se odpravili v Dolenjski muzej kjer so za njih pripravili kratek obisk muzeja in restavratorsko delavnico. V sklopu restavratorske delavnice so iskali koščke situle v pesku in jo na koncu sestavili. Po ogledu muzeja je sledila vodna ohladitev s pomočjo vodnih iger! Za tiste, ki niso ljubitelji vode pa so naši lokalpatriotovci organizirali delavnico z naslovom Urbani Kosobrin kjer so spoznali različno uporabo rastlin, ki jih najdejo na travniku.

Sreda je bil čas za rolanje in trening ravnotežja. Najbolj pogumni so se z rolerji odpravili tudi na pump track. Po rolanju so si v hladnem zavetju MC Otona ogledali mladinski film.

Četrtkovo dopoldne so izkoristili za obisk nove razgledne točke v Novem mestu, kapiteljskega stolpa. Ker pa so bili ravno že v centru mesta so se odpravili na cirkuške delavnice, ki so se ravno takrat izvajale v okviru festivala Rudi Potepuški. Popoldne pa je bilo namenjeno ustvarjanju.

Petek pa je bil dan, ko smo ga vsi najbolj čakali … Obisk bazena! Tobogani, čofotanje, plavanje in ohladitev je nekaj kar je naše počitnikarje dodobra utrudilo. Verjamemo, da so celo petkovo popoldne nabirali nazaj moči za naslednji dan.

 Vir: MC Oton

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

45209

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino