Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Jul. 2020

Podaljšano javno povabilo za trajno zaposlovanje mladih

Po novem lahko delodajalci najkasneje do 15. 11. 2020 oddajo ponudbo na javno povabilo za trajno zaposlovanje mladih. Povišala so se tudi sredstva, ki so na voljo na javnem povabilu, kar bo omogočilo subvencionirano zaposlitev 2.000 mladih brezposelnih iz vse Slovenije.

Delodajalci lahko v okviru javnega povabila pridobijo subvencijo za zaposlitev mladih, ki še niso dopolnili 30 let in so prijavljeni v evidenci brezposelnih.

Mesečna subvencija znaša 208 EUR in se lahko izplačuje največ 24 mesecev. Delovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas, za polni delovni čas. Za krajši tedenski delovni čas, vendar ne krajši od 20 ur, lahko zaposlijo invalide, ki v skladu z odločbo o invalidnosti lahko delajo le krajši delovni čas.

Pri vključevanju, ob upoštevanju poklica, izobrazbe, delovnih izkušenj in veščin kandidatov, imajo prednost mladi, ki:

  • v zadnjih dveh letih še niso bili vključeni v noben program aktivne politike zaposlovanja,
  • se soočajo s socialnimi in/ali zdravstvenimi ovirami,
  • so pri nas dlje časa prijavljeni v evidenci brezposelnih.

Na portalu lahko delodajalci predložijo ponudbo za subvencionirano zaposlitev brezposelnih še v okviru dveh javnih povabil: Zaposli.me in Spodbujanje zaposlovanja oseb iz programa Učne delavnice. Ravno tako lahko uveljavljajo subvencijo za zaposlitev brezposelnih, ki so jih pred tem preizkusili na delovnem mestu v programu Delovni preizkus ali usposabljali na delovnem mestu v programu  Usposabljam.se 2020.

Več informacij najdete tukaj

Vir in foto: Zavod RS za zaposlovanje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36810

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino