Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Apr. 2019

Podelili nagrado za najboljše diplomsko in magistrsko delo

Mladinski svet Slovenije je podelil nagrado za najboljše diplomsko in magistrsko delo s področja mladih. Obe deli obravnavata problematiko beguncev, prvo problematiko mladoletnikov brez spremstva, drugo pa izobraževalnega sistema.

Tea Martinović iz Občine Rakek je prejela nagrado MSS v kategoriji diplomskih del za delo z naslovom »Strategije ravnanja z mladoletnimi begunci brez spremstva v Sloveniji«, ki ga je izdelala pod mentorstvom Jelke Zorn na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani. Namen je bil s pomočjo teorije in raziskave analizirati in vrednotiti azilne postopke ter iskati pomanjkljivosti sistema, avtorica pa je vključila tudi konkretne predloge za izboljšave, kar še dodatno nakazuje na samo uporabnost naloge in možnost nadgradnje obstoječega sistema.

Lea Rojec iz Občine Dol pri Ljubljani pa je nagrado Mladinskega sveta Slovenije v kategoriji magistrskih del prejela za delo z naslovom »Mladoletni begunci v slovenskem sistemu izobraževanja za odrasle«, ki ga je izdelala pod mentorstvom Lee Šugman Bohinc na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani. Magistrsko delo obravnava osnovnošolski izobraževalni sistem za odrasle, v katerega so vključeni mladoletni begunci v Sloveniji. Tema odkriva simbolično razmerje med ranljivimi in raznolikimi mladoletniki in državnim sistemom izobraževanja odraslih, ob tem pa avtorica na podlagi ugotovitev predlaga možnosti izboljšav. Gre za aktualno temo, videti pa je, kot da delo odkriva tudi realnost političnega diskurza, ki se veže na begunce.

Nagrade sta podelila minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo in predsednica Mladinskega sveta Slovenije Anja Fortuna.

Vir: Mladinski svet Slovenije
Foto: Matej Pušnik, arhiv MSS

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

20996

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino