Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Jun. 2020

Podeljena MSS nagrada za diplomsko in magistrsko delo za preteklo leto

Mladinski svet Slovenije (MSS), je letos že enajstič zapored izbral najboljšo diplomsko in magistrsko delo za preteklo leto. Nagrajenca sta Tine Šteger za diplomsko delo na temo vključevanja mladih v javno odločanje ter Lucija Dežan z magistrsko nalogo na temo zaposlovanja mladih. Oba sta tudi prejemnika denarne nagrade. 

Na natečaj, katerega namen je spodbujati raziskovanje za mlade pomembnih področij, se je sicer skupno prijavilo 110 avtorjev diplomskih in magistrskih del, 75 jih je ustrezalo merilom natečaja. Ključni kriteriji za ocenjevanje nalog so bili aktualnost, uporabnost, pronicljivost ter izvirnost diplomskega oz. magistrskega dela. Komisija pa je ob tem odločila tudi o drugem in tretjem mestu v obeh skupinah, tako da je bil vrstni red najboljših treh ob koncu takšen:

Diplomske naloge

  • Šteger Tine (Selnica ob Dravi): Sodelovanje občanov pri oblikovanju javnih politik na lokalni ravni: kako občine sodelujejo z mladimi? (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede; mentorica: doc. dr. Simona Kukovič)
  • Radulović Evelin (Ljubljana): Ulice niso več naše (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za socialno delo; mentorica: doc. dr. Petra Videmšek)
  • Grošelj Katra (Šmarje-Sap): Sodobni panoptizem med mladimi na družbenih omrežjih (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede; mentorica: izr. prof. dr. Maruša Pušnik)

Magistrske naloge

  • Dežan Lucija (Celje): Neformalne prakse na področju zaposlovanja: izkušnje in stališča mladih v Sloveniji (Univerza v Mariboru, Filozofska fakulteta; mentor: izr. prof. dr. Miran Lavrič)
  • Hršak Eva (Maribor): Toleranca do nasilja v mladostniških partnerskih razmerjih (Univerza v Mariboru, Filozofska fakulteta; mentor doc. dr. Jernej Kovač)
  • Šegatin Jerneja (Ljubljana): Problematika podpornih okolij za mlade ob prehodu iz izobraževanja v zaposlitev, financiranih iz kohezijskih sredstev (Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici; mentor: izr. prof. dr. Andrej Raspor)

Ugotovitve, ki sta jih zmagovalca izpostavila, si preberite tukaj, lahko pa si ogledate tudi, kakšni so bili motivi za izbor teme študijskega dela ter kaj sporočata mladim

Vir in foto: Mladinski svet Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

83535

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino