Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Aug. 2020

Pogovor z mladima ustvarjalkama počitniškega programa v MC Jesenice

Na uredništvo portala mlad.si je prispel intervju z Nežo in Katarino Brelih, ustvarjalkama poletnega počitniškega programa v Mladinskem centru Jesenice. Sestri z delavnicami ustvarjalno popestrita poletne dni v mladinskem centru, tisti, ki pogosto obiščete jeseniško kopališče, pa ste katero izmed njiju zagotovo že srečali.

Tako kot mnogi mladi, imata tudi sestri Brelih počitnice. Uspešno sta zaključili prvi letnik. Mlajša Katarina na predšolski vzgoji Srednje šole Jesenice, starejša Neža pa ljubljanske Pedagoške fakultete. Počitek od šolskih obveznosti jima daje kup prostega časa za ostale aktivnosti, kjer pa je časa za poležavanje bolj malo. Obe sta namreč skavtinji, Neža tudi z večjo odgovornostjo vodenja mlajših skupin. V sebi skrivata veliko krasnih zakladov znanja o naravi in se že od mladih nog učita veščin, ki so pri mladih dandanes redkost.

"Že od nekdaj sem imela občutek, da bom v stroki, kjer bom delala z otroki", pravi Neža, "ustreza mi odgovornost in da lahko učim otroke. To so začeli opažati tudi pri skavtih in to je bila samo še dodatna spodbuda, da sledim tej poti še naprej."

Svoje skavtske izkušnje uporabljata tudi pri mladih na delavnicah. Katarina pravi, da "pridejo zelo prav, na taborih se naučiš veliko, tudi praktičnih stvari kako kaj narediti, popraviti, ustvariti, zraven pa se gremo tudi veliko zabavnih iger in aktivnosti". Neža pa pravi, da "tudi čisto drugače komuniciraš, drugače pristopiš do soljudi. Se mi zdi, da se prav tega naučiš pri skavtih. Ni te sram, lahko pristopiš do vsakogar."

Obe sta polni idej za naprej, tudi za Mladinski center Jesenice, "mogoče bi lahko imeli tudi program za cel teden, kakšnim družinam bi na Jesenicah to prišlo zelo prav, saj iščejo varstva, pa tudi aktivnosti za svoje otroke." pove Neža.

Hura za takšne mlade, kot sta Neža in Katarina. Mogoče pa se njune male ustvarjalnice v prihodnosti razvijejo v še kaj aktivnega, prijetnega in zabavnega.

Za konec pa še njun skavtski pozdrav, kakršen spada v njuno skavtsko skupino. Krasen za popotnico vsem nam: "Bodi pripravljen" in "Srečno pot".

Vir in foto: Mladinski center Jesenice

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

75590

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino