Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Aug. 2021

Pogovori o izgorelosti

Mladinski center Dravinjske doline je po dveh letih od sprejetja projekta izvedel mednarodni tečaj usposabljanja »Mapica, mapica na steni, povej«, ki je bil večkrat prestavljen zaradi pandemije.

Projekt je bil izveden v sklopu programa Erasmus+ in je potekal na Gorenju pri Zrečah. Vključil je 17 mladih iz Slovenije, Srbije, Slovaške, Makedonije, Moldavije in Gruzije. Tema usposabljanja je bila sistematično naslavljanje profesionalnega razvoja mladinskih delavcev in delavk ter organizacij, v katerih so te aktivne ali zaposlene. Mladinsko delo je stil življenja, ki vključuje več kot 8-urno dnevno delovno aktivnost, zato so osebe, ki ga izvajajo, velikokrat izgorele.

»Mladinsko delo v Makedoniji ni cenjeno, zato se mladi redko odločajo za to. Mi, ki smo del organizacij, pa na drugi strani vložimo ogromno svojega časa, zato nam velikokrat zmanjka energije in motivacije,« je povedala udeleženka iz Makedonije.

Mladi so spoznali način, kako spremljati svoj profesionalni razvoj, ga načrtovati in ob tem skrbeti za svoje zdravje. Ozavestili so tudi stanje in okoliščine svojih organizacij ter aktualne potrebe mladih iz svojih okolij in držav. Za naslavljanje slednjih so na tečaju usposabljanja zasnovali aktivnosti, ki jih bodo izvedli po vrnitvi v svoje države.

Vir in foto: MCDD

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13573

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino