Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 May 2021

Pogum za majhne korake!

V petek, 28., in soboto, 29. 5., se bodo v Centru interesnih dejavnosti Ptuj v okviru Evropskega tedna mladih posvečali trajnostnim praksam v vsakdanjem življenju.

V svetu poplave informacij, razvrednotenja naravnega okolja in družbene pristranskosti se zdi, da osebne odločitve v resnici malo vplivajo na družbeno-gospodarsko-politično stanje modernega človeka. Marsikdo, ki razmišlja o globalnih okoljevarstvenih problemih, bo obupano dejal: »Kar bi lahko sam storil, je samo kapljica v morje.« Vendar je treba priznati, da brez kapljic tudi oceanov ne bi bilo.

Kako in kaj lahko sami prispevamo za varstvo okolja, boj proti podnebnim spremembam in trajnostno družbo? Kaj in kako lahko prispevamo k Evropskemu zelenemu dogovoru?

V petek, 28. 5., ob 18:00:

Na interaktivnem predavanju »Zelena prihodnost je v naših rokah« bodo globje pobrskali po teh vprašanjih ter skupaj iskali možnosti, kako lahko posameznik z vpeljavo trajnostnih praks v svoje vsakdanje življenje naredi korak k bolj prijazni, trajnostni družbi. Skozi primere dobre prakse trajnostnih pristopov in s pomočjo načel 3-R (reduce, reuse, recycle) bodo iskali praktične rešitve.

V soboto, 29. 5, od 10:00 do 13:00:

Na delavnici »DIY naravna kozmetika« bodo iz 4 osnovnih naravnih sestavin (olivno olje, čebelji vosek, kokosovo olje in soda bikarbona) izdelali cel repertoar naravne kozmetike (krema, milo, zobna pasta, dezodorant). Na delavnici je število mest omejeno, obvezne so prijave. Prijavite se lahko na povezavi.

»Prihodnost je v naših rokah« kot osrednja tema letošnjega Evropskega tedna mladih nas kliče, da stopimo po zeleni poti; in trajnostni način življenja predstavlja ključen doprinos posameznika za boljšo prihodnost. Na dogodku bodo predstavljeni tudi zeleni elementi novih programov Erasmus + in Evropska solidarnostna enota in kakšne so možnosti za sodelovanje v projektih, ki spodbujajo varstvo okolja, boj proti podnebnim spremembam ali spodbujajo trajnostni način življenja.

Predavanje/delavnico bo vodila Janja Repina Potočki, biologinja in ekoumetnica, ki skupaj z možem Sašo Potočkim že 10. leto deluje na umetniški in permakulturni domačiji Sajan na obrobju Slovenskih Goric.

Dogodek je del Evropskega tedna mladih. Sofinancira ga Nacionalna agencija MOVIT preko razpisa Prihodnost je v naših rokah. #ETM21

Vir: Center interesnih dejavnosti Ptuj

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

91826

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino