Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Mar. 2022

Pojdi na volitve, izvoli prihodnost!

Že čez manj kot dva meseca bodo v supervolilnem letu prve na vrsti državnozborske volitve, in sicer 24. aprila 2022.

Do takrat vas bomo na portalu mlad.si obveščali o prihajajočih soočenjih, posebej takih, ki obravnavajo mladino oziroma za mlade pomembne teme, predstavili bomo tudi programe strank s področja mladih.

Prvo tovrstno soočanje bo potekalo ta petek, in sicer v petek, 11. marca 2022 - Predvolilno soočenje MeKos.

Medgeneracijska koalicija Slovenije - Mekos, ki jo sestavljajo Mladinski svet Slovenije, Dijaška organizacija Slovenije - DOS, Študentska organizacija Slovenije - ŠOS, in ZDUS - Zveza društev upokojencev Slovenije, za vse mlade in starejše organizira predvolilno soočenje s prvaki osmih trenutno najbolje uvrščenih rangiranih političnih strank glede na presek raziskav Mediane in Ninamedie.

Namen soočenja je omogočanje boljšega vpogleda mladim in starejšim v programe in namere političnih strank, kar lahko pomaga pri odločitvi na volitvah in seveda osvetlitev ter osvetlitev problematike starejše in mlajše popiulacije v RS. Za cilj smo si zadali, da od bodočih kreatorjev politikedobimo jasne odgovore, ki so že dlje časa nedorečeni in se prelagajo iz mandata v mandat. Več o soočenju na naslednji povezavi. Dogodek bo mogoče spremljati tudi prek Facebook live prenosa.

Prav tako bodo letošnje volitve priložnost za veliko mladih, da prvič uveljavijo svojo volilno pravico. Slovenska filantropija ob tej priložnosti, s pomočjo MC Bob, Mladih za podnebno pravičnost in Inštituta 8. marec, pripravlja kampanijo o volilni pravici, parlamentarnem večstrankarskem sistemu, funkciji predsednika republike in lokalni samoupravi.

Kampanijo začenjajo z ilustracijami in kratko animacijo, ki predstavljajo splošne informacije o volilni pravici.

Pojdi na volitve, izvoli prihodnost!

Vir: Slovenska filantropija, MSS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

82722

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino