Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Aug. 2021

POJOČI PROFESORJI ZA ZAKLJUČEK GCC POLETJA '21

Z uličnim koncertom vokalne zasedbe GCC kvintet na Gimnaziji Celje – Center zaključujejo s pestrim poletnim kulturnim utripom in napovedujejo zanimivo in ustvarjalno novo šolsko leto.

Zasedba GCC kvintet  povezuje 5 učiteljev glasbe na Gimnaziji Celje – Center (GCC). Nastala je v času epidemičnega zaprtja šol z željo, da učitelji z univerzalno govorico glasbe nagovorijo dijake, kolege in javnost ter vsaj kakšen hip vsakodnevnih koronskih novic nadomestijo z optimističnim pogledom v prihodnost. V četrtek, 19. 8., bodo ob 18. uri s kratkim koncertom na Gubčevi ulici v Celju, ki ga pripravljajo v sodelovanju z Zavodom Celeia in Poletjem v Celju 2021 zaključili tudi pestro počitniško kulturno dogajanje GCC poletja '21, ki je v juniju, juliju in avgustu postreglo s 5 koncerti, 3 predstavami letnega kina, poletno muzejsko nočjo, tradicionalno predstavitvijo nove številke literarne revije Podstrešje, evropskimi projekti in mobilnostmi ter s številnimi dosežki dijakov in učiteljev. 

 V zasedbi muzicirajo profesorji glasbe Urban Kolar, David Preložnik, Danijel Berden, Sašo Šonc in Gregor Deleja, njihov repertoar pa obsega zanimive priredbe najrazličnejših popularnih in klasičnih glasbenih uspešnic, ki jih piše večinoma prof. Danijel Berden, saj je zasedba po glasovni sestavi precej nekonvencionalna (1 tenor in 4 basi oz. baritoni). V času, ko so bile šole zaradi epidemije zaprte, so ustvarili številne posnetke, ki so objavljeni na YouTube kanalu GCC, sodelovali pri različnih spletnih prireditvah šole in popestrili informativne dni ter zaključek šolskega leta na GCC. S koncertom napovedujejo tudi pestro novo šolsko leto, ki ga na GCC snujejo z veliko mero optimizma, tako na področju pouka kot tudi na področju obšolskega dela – (mednarodnih) projektov, interesnih dejavnosti, programov in krožkov.

Velikopotezni so tudi načrti vseh devetih glasbenih sestavov, ki delujejo na GCC.
Že 2. 9. bo pri Vodnem stolpu koncert ob 15-letnici pripravila vokalna zasedba nekdanjih dijakov Oktet 9, teden dni kasneje (10. 9.) pa na GCC napovedujejo tudi druženje generacij Naših 100+9 s koncertom zasedbe The Šlagers ter nekdanjih in sedanjih dijakov GCC.

Kulturniki z GCC bodo oblikovali tudi program letošnjega županovega sprejema za najuspešnejše dijake zaključnih letnikov (23. 9.), načrtujejo pa tudi kar nekaj mednarodnih gostovanj in začetek novega sodelovanja z gimnazijo BORG Bad Radkersburg iz Avstrije.

Vir: GCC

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

70150

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino