Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Apr. 2022

Poletna šola o podnebnih spremembah in trajnosti ter mednarodni vrh o podnebnih spremembah

Inštitut za zdravje in okolje v partnerstvu z Oddelkom za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in nekaterimi drugimi domačimi ter tujimi organizacijami organizira poletno šolo o podnebnih spremembah in trajnosti ter mednarodni vrh o podnebnih spremembah. Dogodka se bosta odvila v Ljubljani med 4. in 8. julijem 2022.

Dogodek je organiziran v sklopu projekta Sustainaware, ki je del Evropske pobude za podnebje (EUKI) v okviru nemškega Zveznega ministrstva za gospodarske zadeve in podnebne ukrepe, sofinancira pa ga tudi Evropska unija. Cilj projekta je opolnomočenje mladih, študentov, mladinskih delavcev, nevladnih organizacij in socialnih podjetij na področju podnebnih sprememb, njihovega blaženja in trajnostnega razvoja.

Glede na cilje projekta bo poletna šola o podnebnih spremembah in trajnosti namenjena predvsem izobraževanju na področju podnebnih sprememb in njihovega blaženja. Program bodo z inovativnimi pedagoškimi pristopi vodili izkušeni predavateljice in predavatelji iz slovenskega ter tudi mednarodnega okolja. Udeleženci bodo pridobili veliko uporabnega znanja, veščin in kompetenc na področju zmanjšanja ekološkega odtisa, trendov blaženja podnebnih sprememb in podnebne pismenosti. Po zaključeni poletni šoli bo sledil vrh o podnebnih spremembah. Cilj vrha je, da se mladi, mladinski delavci in drugi relevantni deležniki aktivno vključijo v soustvarjanje podnebnih politik in s tem dobijo svoje mesto pri grajenju skupne prihodnosti, ki je lahko samo trajnostna. Eden ključnih rezultatov vrha bo dokument, ki bo definiral, kakšen bi moral biti položaj mladih pri vključevanju, izobraževanju in ozaveščanju na področju podnebne problematike v sklopu mladinskega dela.

Za več informacij o obeh dogodkih in prijavi vas vabijo, da obiščete spletno stran dogodka, na tej povezavi pa najdete najavo dogodka na Facebooku.

Vir: Inštitut za zdravje in okolje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

52075

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino