Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Aug. 2020

Poletna šola za dijake

Danes 24. avgusta se je pričela odvijati polenta šola za dijake in dijakinje, ki poteka preko speta pod organizacijo Karniernega centra Univerze v Ljubljani. Poletna šola je brezplačna in bo potekala vse do petka 28. avgusta.

Namenjena je vsem dijakom in dijakinjam, ki še niso čisto prepričani, kaj bi študirali.  Je odlična priložnost, da se bodoči študentje bolje spoznali s fakulteto in akademijo Univerze v Ljubljani in videli kaj s pridobljeno izobrazbo ter poklicem lahko počnejo po koncu študija. Dijaki bodo svoje interese tako lahko vzeli pod drobnogled in preko različnih vprašalnikov izvedli več o sebi, spoznali visokošolski sistem, poklice prihodnosti in si zastavili karierne cilje.

Poletna šola je sestavljena iz treh sklopov in je izbirnega tipa: 

1. sklop Jaz pod lupo je, kjer si lahko dijaki vzemejo pod drobnogled svoje interese, talente, visokošolski sistem in poklice prihodnosti. Več.

2. sklop Faksi v praksi je namenjen dijakom, ki jih zanima, kako poteka študij v praksi. Spoznali bodo tudi fakultete Univerze v Ljubljani! Iz prve roke bodo dobili informacije od študentov in zaposlenih. Več.

3. sklop Znanje v praksi je, kjer dijaki lahko preverijo, kako lahko svoje znanje, ki ga bodo pridobili na univerzi, uresniičili kasneje v poklicu. Več.

Karierni svetovalci bodo celotno trajanje poletne šole na voljo tudi za individualne posvete (v živo ali prek spleta), na katerih jih lahko mladi vprašajo vse glede izbiri študija.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
Vir: Karierni center Univerze v Ljubljani

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80875

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino