Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Aug. 2022

Poletni festivali v avgustu

Še nimaš načrtov za avgust? Vroče poletne popoldneve in večere bodo popestrili različni poletni festivali po vsej Sloveniji. Na spodnjem seznamu najdeš avgustovske poletne festivale, razporejene po regijah.

Osrednjeslovenska

Kamfest, 5.-13. avgust 2022, Kamnik

Program festivala obsega koncerte, gledališke predstave, razstave in druge kulturne prireditve. Kamfest je festival za vse generacije, ki se na različnih slikovitih prizoriščih po vsem Kamniku lahko brezplačno udeležijo zelo raznovrstnega programa dogodkov. Sklopov dogodkov za odrasle, otroke ali cele družine ter glasbenih odrov je vsako leto več.

PANČ festival, 21. - 25. avgust 2022, Ljubljana

Panč je slovenski festival stand up komedije, ki se odvija od leta 2008 vsako leto na ljubljanskem gradu v Ljubljani. Prihaja PANČ, kot ga še ni bilo. Stand-up komiki, stari in mladi, za vse okuse in vse starosti + posebni šovi, ki pritičejo veličastni 15. obletnici smeha na Ljubljanskem gradu.

Poletje v Stari Ljubljani, 17 .junij – 24. avgust 2022, Ljubljana

Tradicionalni festival Poletje v stari Ljubljani vsako leto popestri dogajanje v mestu s sporedom koncertov klasične glasbe v slikovitem okolju starega mestnega jedra, na katere je vstop večinoma prost.

 • Festival Ljubljana, 21. junij - 8. september 2022, Ljubljana
 • Festival Ljubljana slovenski in tuji javnosti zagotavlja kulturno-umetniške vsebine vrhunske kvalitete mednarodno priznanih elitnih umetnikov. Festival zagotavlja javno kulturno dobro na področju različnih umetniških zvrsti – glasbe, opere, klasičnega in sodobnega baleta, muzikala, gledališča, vizualnih umetnosti – pa tudi drugih dejavnosti, kot sta turizem in kongresna dejavnost.

  Mednarodni festival Druga godba, 10. junij – 30. avgust 2022, Ljubljana

  Druga godba, festival etno in "world music" glasbe ter, v manjšem obsegu, sodobnega jazza, sodi med najboljše evropske festivale nekoliko drugačne glasbe, ki jo je težko docela umestiti v ustaljene kategorije.

  Poletna Animateka, 3. – 5. avgust 2022, Ljubljana

  Poletna Animateka bo letos že tretjič na platna pod ljubljanskim nebom prinesla kakovostne animirane filme in ulice napolnila z vrvežem delavnic animacije.

   

  Podravska

  Offline festival, 5. in 6. avgust 2022, Ptuj

  OFFLINE FESTIVAL bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Offline festival pa bo zadovoljil tudi ljubitelje elektronske glasbe, saj bo nastopilo več kot 30 tehno, EDM in house didžejev, med drugim tudi Morten, desna roka Davida Guette.

   

  Ptujska poletna noč, 5. in 6. avgust 2022, Ptuj

  Mesto zajame vrvež. Dva poletna večera v starem mestnem jedru ujameta urbani utrip, glasbene ritme in druženje na raznolikih kotičkih mesta. Staro mestno jedro ponuja veliko novih doživetij za vsak okus. Letos se glavno dogajanje obeta v soboto, 6. avgusta 2022, na tržnici. Oba večera pa bosta pestra s »terasa festi« lokalov.

   

  RIMSKE IGRE - POETOVIO LXIX, 18. – 21. avgust 2022, Ptuj

  Kulturno-zgodovinsko prireditev organizira Poetovio LXIX - Društvo za rimsko zgodovino in kulturo, ki svoje udeležence in gledalce preseli 2000 let nazaj, ko je bilo sedanje mesto Ptuj (takrat Poetovio) močno mesto – najprej utrdba, in kasneje veliko trgovsko in industrijsko središče. V mestu in v Rimskem kampu tako nekaj dni vlada vzdušje starega Rima iz obdobja cesarja Vespazijana (1. stoletje našega štetja), ko več kot 700 kostumiranih igralcev predstavlja življenje in običaje starega Rima.

   

  Skuštrane in bradati 2022, 29. avgust – 10. september 2022, Maribor

  V Mariboru in okolici deluje, vadi in nastopa skupaj več kot 100 glasbenih skupin ali solo glasbenikov. Med njimi je manj kot 30% žensk. ZAKAJ? Ugotovimo skupaj, na 5. festivalu enakosti na mariborski glasbeni sceni, oziroma glasbenem festivalu z družbeno angažirano Vabijo k obisku 13 festivalskih dni na 4 prizoriščih s koncerti, pogovori, razstavami in sprehodi.

   

  Poletni lutkovni pristan, 6. – 31. avgust 2022, Maribor

  Že več kot četrt stoletja Lutkovno gledališče Maribor prireja mednarodni festival, ki je stalnica poletnega dogajanja v mestu. Vsako leto si avgusta zanimiv in zabaven program ogleda več tisoč obiskovalcev, festival pa ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave za otroke, pa tudi predstave za odrasle, delavnice, razstave, instalacije in druge spremljevalne dogodke.

   

  Gorenjska

  Naaaj dan 2022, 25. – 28. avgust 2022, Predoslje pri Kranju

  V Predosljah, podeželski vasi v neposredni bližini protokolarnega servisa Brdo, so združeni člani društev, folkloristi, gasilci, športniki, igralci in upokojenci ... V Predosljah se ponosno lahko pohvalijo z eno največjih in najbolje obiskanih prireditev na Gorenjskem. Med drugimi bodo nastopili Big Foot Mama, Joker out in Zvita Feltna.

 • Festival Radovoljica, 5. – 23. avgust 2022
 • Med izvajalci bodo slavni ansambel viol da gamba Fretwork, vokalni ansambel Die Singphoniker, godalni kvartet Altemps, konsort renesančnih prečnih flavt Phaedrus, ansambel Opera Prima, sopranistka Amanda Forsythe, tenorist Aco Aleksander Bišćević in violinist Bojan Čičić. Slišali bomo Händlove kantate, Purcellove fantazije, kvarteta Schuberta in Onslowa, vse Bachove sonate in partite, glasbo Francesca Pollinija, Mozarta in Bellinija, koncert za kontrabas, pa tudi spored ob 300. obletnici smrti koprskega organista Antonia Tarsie. Na vse koncerte bo še naprej vozil festivalski avtobus iz Ljubljane in Kranja.

  Poletni koncerti na Letnem gledališču Khislstein, 1. julij – 2. september 2022, Kranj

  Letno gledališče Khislstein bo gostilo pisan nabor koncertov, vključno s koncerti: Opera Carmen, 14. avgust, MI2, Električni, 26. avgust, Petar Grašo, 2. september.

  Kranj Foto Fest, 24. avgust – 25. september 2022, Kranj

  Kranj Foto Fest, s katerim želijo raziskovati kritična vprašanja našega časa, poskuša predstaviti različne perspektive mladih in uveljavljenih fotografov ter vizualnih umetnikov z vsega sveta. Program vključuje razstave, pogovore, delavnice, mojstrske tečaje, projekcije in preglede portfoliev.

   

  Goriška

  Overjam, 15. – 20. avgust 2022, Tolmin

  Overjam International Reggae Festival je referenčna točka za ljubitelje reggae glasbe iz Slovenije, Hrvaške, severne Italije, Avstrije itd. Overjam, ki poteka na očarljivem prizorišču v Tolminu, spominja na jamajške pokrajine po besedah več jamajških umetnikov. Festival vsako leto ponuja odlična imena od legend roots in dub mojstrov do novih reggae zvezd in nastajajočih lokalnih izvajalcev.

   

  Obalno-Kraška

  Poletni kino v Divači, 5. – 26. avgust 2022, Divača

  Filmi bodo predvajani na 35 mm filmskemu traku s slovenskimi podnapisi. V primeru dežja ali burje program odpade. Vstopnica za kino predstavo pod zvezdami velja tudi kot vstopnica za ogled Muzeja slovenskih filmskih igralcev.

   

  Primorsko-notranjska

  Festival Floating Castle – Plavajoči grad, 4. – 7. avgust 2022, Stari trg pri Ložu

  220 koncertov, predstav in drugih nastopov na 17 vizualnih prizoriščih v osrčju snežniškega parka. Predstava, ki traja 4 dni in 3 noči. Plavajoči grad … je world na plavajočem odru, je jazz v jami, elektronika v gozdu, lutke v grajski kleti, cirkus nouveau ob potoku ali sodobni ples na skalah … je leseni vrtiljak na grajskem dvorišču, procesije ogromnih lutk in potujoči vozovi s pleh musko, so viteške igre in prava kovačija … je multimedijski spektakel s stočlanskim orkestrom ali performans za enega gledalca.

  Festival Poletni utrip Postojna, 1. julij – 5. avgust 2022, Postojna

  Na Titov trg se vrača festival Poletni utrip Postojna. Letos ga organizator, Občina Postojna pripravlja v sveži grafični podobi in z malce prenovljenim imenom, saj bodo poleg kulturnih vsebin ponudili tudi drug zabavni program.  Tako kot vsako leto, bo na odru v središču Postojne nastopila množica ustvarjalcev, poskrbljeno bo za vse okuse in starosti. V dogajanje bo organizator vključil tako domače skupine kot tudi druge slovenske in mednarodne ustvarjalce.

   

  Jugovzhodna Slovenija

  Festival novomeško Poletje, 8. julij – 27. avgust 2022

  Festival novomeško poletje je festival, ki se na skrbno izbranih lokacijah okoli središča Novega mesta odvija od julija do avgusta in na katerem se zvrstijo tako lokalni kot drugi glasbeniki. Letos v sklopu krovnega Festivala novomeško poletje prirejajo tudi Festival nove novomeške glasbe z namenom, da bi domače izvajalce novega novomeškega vala bilo večkrat moč slišati tudi na domačih odrih.

  Castle Festival, 4. – 7. avgust 2022

  Glasbeni festival na idilični lokaciji ob reki Kolpi v neokrnjeni naravi letos prinaša koncerte skupin Joker out, Magnifico, Siddharta, Dan D, Laibach in še mnogo drugih.

  Festival Jazzinty 2022, 15. – 20. avgust 2022, Novo mesto

  Mednarodna glasbena delavnica in festival Jazzinty že 21 let poteka v Novem mestu. Predstavlja enega večjih mednarodnih festivalov v JV Sloveniji in osrednje neformalno izobraževalno središče na področju jazzovske glasbe v srednji Evropi.

   

  Zasavska

  Hi Festival:Exploration, 12. in 13. avgust 2022, Hrastnik

  Hï Festival z letošnjim letom postaja festivalska turistična destinacija v središču Slovenije, v Hrastniku. Festivalski turizem ti omogoča pobeg iz hitrega življenskega tempa v pravo poletno doživetje - za dva nepozabna popoldneva druženja in veselja v Hï Village. V večernih urah pa vas na glavnem prizorišču čaka eksplozija efektov, tehnično in tematsko dovršena odra MAIN STAGE in KOMPRESHAUS.

   

  Savinjska

 • Festival mladih kultur Kunigunda, 15. -27. avgust 2022
 • Festival mladih kultur Kunigunda je največji projekt Mladinskega centra Velenje, ki ga organizira v sodelovanju z mladimi domačini. Kunigunda je medij za predstavitev nekonvencionalnih in bolj ali manj neodvisnih kulturno-umetniških praks. Ne za težkimi durmi galerij, niti na zloščenem parketu. Ampak pod drevesom, na mostu, pod zemljo, na strehi, v podrtiji, sredi ničesar in povsod. Česar ne doživiš drugje, se ti bo zgodilo tu!

  Festival Fertik, 26. in 27. avgust 2022, Rogaška Slatina

  Na Festivalu Fertik – brezplačnem festivalu mladih v Rogaški Slatini bodo nazdravili koncu poletja in se zazibali v ritmih dobre muzike. Več o programu izdajo kmalu, zaenkrat pa razkrivajo to, kar vas najbolj zanima: glavna nastopajoča, in sicer Emkej ter Vlado Kreslin in mali bogovi.

  Festival Izrekanja 2022, 11. – 13. avgust 2022, Celje

  Celjski pesniški festival, ki ga organizirata KUD Festival Izrekanja in Osrednja knjižnica Celje.

  Koroška

  Filmski festival kratkih filmov SHOTS, 4. – 6. avgust 2022, Slovenj Gradec

  Mednarodni filmski festival kratkih filmov SHOTS spada med najbolje ocenjene filmske festivale na svetu in se vsako leto odvija v prvem vikendu avgusta na dvorišču zgodovinskega dvorca Rotenturn v Slovenj Gradcu.

  KKŠ Summer fest, 12. in 13. avgust, Poljana pri Prevaljah

  Letos se po nekaj letih premora vrača nepozaben vikend poletja, vrača se eden in edini - KKŠ Summer FEST. Festival, ki je luč sveta prvič ogledal leta 2012, kasneje pa se je povzpel na lestvico največjih festivalov v Sloveniji, se bo letos odvijal na popolnoma novi lokaciji, na Poljani pri Prevaljah.

  Vir: Uredništvo mlad.si

  Trenutno ni komentarjev...

  Komentirajte

  43974

  Omejitev znakov 740

  O portalu mlad.si             

  Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
  Kontakt:
  Urad RS za mladino
  Masarykova 16, 1000 Ljubljana
  T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
  Urad RS za mladino