Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 24 Aug. 2020

Poletno dogajanje za mlade v dvorcu Rakičan

Mladinski center RISKO je organizacijska enota RIS Dvorca Rakičan. Namen mladinskega centra je izboljšanje ravni spretnosti in kompetenc mladih. Inovativnost mladih, medkulturni dialog, socialna vključenost in solidarnost mladih so tematike, katerim mladinski center RISKO namenja posebno pozornost.

Mladinski center RISKO je v mesecu juliju in avgustu organiziral številne aktivnosti za mlade na področju osebnega razvoja, podjetništva, športa, kulture, interneta in medijev ter počitniške tabore v grajskem parku. Mladi so tako spoznavali različne pomembne tematike skozi zabavne igre in kvize, potekali so filmski in glasbeni večeri na prostem, jezikovni in likovni tečaji, športne aktivnosti ter družinske igre.

Vse izvedene aktivnosti so zaradi letošnjih razmer potekale izključno na prostem.

Dvorec Rakičan gostil tudi mlade iz nemčije

Ena izmed aktivnosti je bil počitniški tabor za mlade iz Nemčije, pod vodstvom Mladinske organizacija Roter Baum iz Berlina, kjer so mladi udeleženci prihajali predvsem iz Berlina in Dresdna.

Počitniški tabor je potekal skozi spoznavanje Pomurja in Slovenije, zabavnih igre na prostem, team building delavnic ter preživljanje aktivnega prostega časa. Kar nekaj izmed udeležencev se je prvič podalo na tako dolgo pot, med njimi pa so bili tudi mladi z manj priložnostmi, ki so imeli prvič priložnost potovanja v tujino.

RIS Dvorec Rakičan je pri počitniškem taboru sodeloval v sklopu Mladinskega centra RISKO, ki je pripravil različne delavnice za mlade, kjer so spoznavali lokalno okolje dvorca Rakičan.

Počitniški tabor je sofinanciran s strani mladinske organizacije Roter Baum in občine Berlin.
Vir in foto: Mladinski center Risko

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

58888

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino