Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Mar. 2022

Pomladni pozdrav

Prihaja pomlad in z njo zacveti narava… V mladinskem centru Skupaj v skupnosti so tudi tokrat združili vse naše moči in pripravili presenečenje za stanujoče v Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška. Obdarili so jih na prvi pomladni dan, v ponedeljek, 21. 3. 2022.

Mladi, prostovoljci in zaposleni so izdelali tulipane iz papirja in jim dodali želje za stanujoče v domu starejših občanov. Izdelali so kar 230 tulipanov in napisali 230 voščil. Za vsakega stanujočega v domu starejših občanov je bil namenjen en tulipan. Potrebovali so veliko vztrajnosti in volje, da so izdelali toliko tulipanov. Ob tem se je v njih prebudilo veliko iskrenih želja, ki smo jih zapisali in zdaj se unikatno voščilo nahaja v cvetu vsakega tulipana. Izdelovanje tulipanov je bil tudi čas za pogovor o vrednoti medgeneracijskega sodelovanja. Vsi so tulipane izdelovali s ponosom in zadovoljstvom ob zavesti, da bodo starostnikom prinesli veselje. Želeli so priklicati nasmeh na obraz vsakega starostnika, ki je dobil naš tulipan in mislimo, da nam je to tudi uspelo… Vse te tulipane so darilno zapakirali in jih predali osebju DSO Ljubljana – Šiška, ki je tulipane razdelilo stanujočim. Upajo, da bo kmalu mogoče tudi drugačno povezovanje in sodelovanje s stanujočimi v domu starejših občanov, zaenkrat jim druženja še preprečuje korona.

Projekt so poimenovali POMLADNI POZDRAV, saj želijo, da imajo stanujoči v DSO Ljubljana - Šiška, kar se da lepo pomlad. 

Vir: MC Skupaj v skupnosti

 

1 Komentarji

Marija
Bravo!

Komentirajte

90560

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino