Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 May 2021

Popotniški snep: POTUJMO OKOLJU PRIJAZNO!

Popotniško združenje Slovenije vas 27. maja vljudno vabi, da ob 21. uri vklopite zaslone in se jim pridružite pri ekskluzivni oddaji Popotniškega snepa: »Potujmo okolju prijazno«. Za razliko od prejšnjih oddaj dogodek poteka v okviru Evropskega tedna mladih 2021 pod sloganom »Prihodnost je v naših rokah«.

To jih je še bolj spodbudilo k temu, da bodo v tokratni oddaji govorili predvsem o trajnostnem turizmu in njegovih oblikah na različnih destinacijah od Alp do morja in o odgovornostih popotnika.  Gostja bo Alenka Kastelic, magistrica geografije in tudi EKO ambasadorka trajnostnega načina življenja. Glavni namen oddaje bo poleg seznanitve mladih z okolju prijaznim potovanjem tudi predstavitev mednarodne izkušnje in doživetja njihove gostje na Islandiji. Vsem mladim med 15 in 30 letom, ki si bodo oddajo ogledali, pa bodo podarili brezplačno HI člansko izkaznico. Geslo za pridobitev izkaznice vam bodo zaupali ob koncu oddaje.

Popotniški snep je poučna in popotniških dogodivščin polna oddaja, skozi katero vam vsak drugi teden predstavljajo prednosti mladinskega in trajnostnega turizma. V 4. delu bo glavna tema: »Potujmo okolju prijazno«. V vsaki oddaji gostijo različne goste, ki vas s svojimi bogatimi izkušnjami popeljejo na razna potovanja. Glavni namen je spodbuditi mlade in jim pokazati, da so zanje potovanja zdaj na dosegu roke bolj kot kadar koli prej. Kot vsi že vemo, potovanja niso samo zabava in užitek, ampak so tudi najpristnejši način učenja ter pridobivanja izkušenj in kompetenc za vsakdanje življenje.

Oddaji se lahko v živo pridružite ob 21. uri na Facebook strani Popotniškega združenja Slovenije, v Facebook skupini Poceni potuj in se izobražuj ter na Facebook strani Mladi Maribor.

S takšnimi dogodki se pri organizaciji, Popotniško združenje Slovenije, trudijo promovirati predvsem mir skozi odkrivanje sveta, mednarodna izobraževanja in mladinski turizem, seveda z elementi trajnosti. Verjamejo, da to vodi k večjemu (medkulturnemu) razumevanju in posledično mirnejšemu ter varnejšemu svetu tudi za mlajše generacije, zato vas pozivajo, da jih podprete s svojim obiskom. Za vas bo tako kot vedno poskrbel moderator oddaje Tilen Nipič.

Dogodek poteka v sodelovanju z MKC Maribor/Mladi Maribor in v okviru Evropskega tedna mladih 2021 pod sloganom »Prihodnost je v naših rokah«. Namen letošnjega Evropskega tedna mladih je promocija novih programov EU za mlade 2021–2027. Nova programa Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota mladim omogočata, da se bolj vključujejo v družbo, prispevajo k zelenim ciljem, se z boljšimi digitalnimi znanji soočijo s prihodnjimi izzivi ter postanejo bolj vključujoči in odprti za raznolikost. »Prihodnost je v naših rokah«, temelje prihodnosti pa ustvarjamo tukaj in zdaj. Mladi imajo moč, da postavijo cilje in prispevajo k pobudam, kako izboljšati svoj položaj in položaj drugih v prihodnosti.

Veselijo se vaše družbe in podpore!

Vir: Popotniško združenje Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

47164

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino