Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Feb. 2021

Popotniško novinarstvo: Čas praznovanja in čas refleksije

Jaka Geltar in Nina Debevec sta v začetku leta zaključila vodenje pobude Popotniško novinarstvo: Ob tem sta naredila pogled nazaj na prehojeno pot v mladinskem delu.

»Če na svojo kariero v mladinskem delu gledaš samo iz danes na jutri, ni računice, ki bi prinesla zadovoljstvo. Ovir je vse preveč, tako zunanjih kot notranjih. Sadov, na drugi strani, pa veliko premalo. Napredek se namreč v mladinskem delu rojeva zelo počasi,« sta povedala v pogovoru z Matejem Cepinom.

»Kruh lahko zamesiš in spečeš v uri in pol. Postopek je jasen, sad pa viden po 90 minutah. V mladinskem delu pa postopek ni nikoli enak, sad pa je v najboljšem primeru viden po nekaj mesecih. Zelo redko.«

Najtežji je po njunem mnenju preskok v vodenje iz vloge enega od članov. Mladi ob takšnem prehodu običajno potrebujejo veliko podpore. »Ključna je povratna informacija,« pravita Jaka in Nina: »Ko si v novi vlogi, zelo verjetno ne vidiš vseh vidikov; ne vidiš, kaj ne štima in je dobro biti na to opozorjen.«

Vabljeni k ogledu celotnega pogovora

Vir: Inkubator 4.0

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

82898

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino