Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Oct. 2021

Poslanica ministrice prof. dr. Simone Kustec ob začetku študijskega leta 2021/2022

V petek se je začelo novo študijsko leto. Ministrica prof. dr. Simona Kustec je v posebni poslanici vsem vključenim v visoko šolstvo in v višje strokovno izobraževanje zaželela uspešno študijsko leto.

Spoštovani študentke in študenti, profesorice in profesorji, spoštovani vsi zaposleni v visokem šolstvu in v višjem strokovnem izobraževanju!

Za okoli 61.500 študentk in študentov na visokošolskem ter 10.000 na višjem strokovnem izobraževanju se je začelo novo študijsko leto. Čisto prvo sploh za nekaj manj kot 13.500 bruck in brucev ter za skoraj 1300 študentk in študentov v višjem strokovnem izobraževanju.

Vsem vam, dragi študentke in študenti, tako kot tudi profesoricam in profesorjem ter vsem drugim zaposlenim, želim znanju predan, radoveden, iskriv, pa tudi pogumen prvi in vse preostale dni novega študijskega leta.

Študijskega leta, ki naj bo posebno in to še najmanj zaradi kovida. Razsežnosti in možne odgovore za sobivanje z virusom poznamo prav zahvaljujoč znanju in razumu. So pa prav znanje in razum tisti, ki nas lahko vsakodnevno presenečajo, nam pomagajo odkrivati nove poglede, celo nove svetove in vesolja. Le želeti in potruditi si moramo poiskati in osvojiti to, dragi študentke in študenti. Tako kot se moramo potruditi in znati ta znanja ponuditi in prenesti dalje, spoštovani profesorice in profesorji.

Vabljeni k ogledu posnetka poslanice ministrice.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Čas, ki ga živimo po celem svetu, ta hip potrebuje odločne, razumne, prodorne in hkrati spoštljive, sodelovalne ter strpne stebre razuma. Vse to za odporno in boljšo družbo prihodnosti predstavljate prav vi, cenjeni osvajalci in prenašalci znanja. Želim vam, da se bodo vaša znanja in izkušnje v študijskem letu 2021/22 vidno bogatila, da vas bo na študijskih poteh spremljalo mnogo vztrajnosti, predanosti, potrpežljivosti, pa tudi prepotrebne sreče in svobodnih prostih trenutkov. Pa tudi zavedanja, da boste že čez nekaj let prav s temi znanji sooblikovali ne zgolj vašo osebno, ampak našo skupno družbo prihodnosti.
Zgolj dobrega vam želim. Ostanite zdravi.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

27884

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino