Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Aug. 2020

Poslanica Urada RS za mladino ob mednarodnem dnevu mladih 2020

Ob jutrišnjem mednarodnem dnevu mladih 2020 je Urad RS za mladino namenil poslanico vsem mladim kot podporo, pa tudi poziv, da se opogumijo in odločneje uveljavljajo svoje želje, ideje, predloge in zahteve:

"Letošnji mednarodni dan mladih, ki ga je leta 1999  razglasila Generalna skupščina Združenih narodov, izpostavlja slogan Vključevanje mladih za skupno svetovno delovanje. Ta dan je tudi priložnost, da spregovorimo o pomenu družbene angažiranosti mladih ter o njihovi soudeležbi pri javnih zadevah na lokalni, nacionalni in svetovni ravni. Združeni narodi so izpostavili stališče, ki se mu pridružujemo tudi na Uradu RS za mladino, da je soudeležba mladih pomembna tako na konkretni kot simbolni ravni, saj poleg dodatnih merljivih učinkov na družbeni razvoj doprinaša tudi s svojim optimizmom in pogumom, s katerim se mladi lotevajo vseh novodobnih izzivov, od podnebnih sprememb do spopadanja z epidemijo Covid-19.

Praznik mladih je moč razumeti tudi kot poziv mladim, naj se opogumijo in odločneje uveljavljajo svoje želje, ideje, predloge in zahteve. Urad RS za mladino jih podpira v njihovih prizadevanjih za vzpostavitev boljšega sistema na vseh področjih delovanja, kjer je za to pristojen. Posebej pa je treba ob današnjem dnevu poudariti, da so se mladi, mnogi delujoči znotraj mladinskih organizacij, ob pojavu epidemije hitro in učinkovito angažirali pri prostovoljni pomoči, hkrati pa so tako rekoč čez noč vzpostavili digitalna okolja, preko katerih so mladim pomagali in jih naslavljali na najrazličnejše načine ter tako pokazali in dokazali, da so pripravljeni in opolnomočeni za zelo težke in odgovorne naloge ter izzive."

"Mednarodna pobuda o aktivnemu delovanju mladih tako v njihovem domačem okolju, kakor tudi širše, je danes še kako pomembna, saj živimo v časih, ko je povezovanje in iskanje rešitev za boljši jutri izjemno pomembno, zato si bomo na uradu še naprej prizadevali za ustvarjanje pogojev za uspešno vključevanje mladih v družbene procese," je ob mednarodnem dnevu mladih dejala v.d. direktorice Urada RS za mladino mag. Dolores Kores in dodala, da si bo prizadevala tudi za doseganje skupne volje oz dogovora tako na področju mladinskega dela in mladinskih politik z vsemi drugimi politikami in vladnimi resorji, kakor tudi ostalimi področji družbenega življenja, kamor se želi pritegniti čim več mladih.

Celotno poslanico najdete tukaj

Vir: Urad RS za mladino

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

64419

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino