Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Dec. 2021

Postani ambasador mladinskega dialoga

Postani ambasador EU mladinskega dialoga, sodeluj v posvetovanjih mladih z oblikovalci politik in drugimi odločevalci, prispevaj k prepoznavnosti tega evropskega mehanizma (zlasti na družabnih omrežjih), in se udeleži Evropskih mladinskih konferenc (24. – 26. januar 2021 – Francija; poletje 2021 – Češka; začetek 2022 – Švedska)!

Pri MSS iščejo eno ali dve mladi osebi (18-30 let), ki bi v naslednjih 18 mesecih postali ambasadorki 9. cikla EU mladinskega dialoga. Mladinski dialog je evropski mehanizem, ki omogoča skupno razmišljanje in posvetovanje med mladimi in odločevalci o mladinskih politikah na lokalni, regionalni in evropski ravni. Poteka v 18-mesečnih ciklih, ki sovpadajo z predsedovanji držav Svetu EU, tema 9. cikla pa bo Skupaj za trajnostno in vključujočo Evropo.

Več o mladinskem dialogu si lahko preberete tukaj.

Od ambasadorjev EU mladinskega dialoga se pričakuje, da:

  • se bodo udeležili vseh treh Evropskih mladinskih konferenc 9. cikla (24. – 26. januar 2021 – Francija; poletje 2021 – Češka; začetek 2022 – Švedska) ter pripravljalnega sestanka v Sloveniji pred vsako konferenco,
  • se bodo po svojih zmožnostih udeleževali nacionalnih in regionalnih posvetov med mladimi in odločevalci (v 18 mesecih bo organiziranih okoli 10), 
  • da bodo izkušnje o svoji udeležbi na evropskih konferencah in slovenskih posvetih ter znanje o poteku 9. cikla delili na relevantnih družabnih omrežjih projekta (Facebook, TikTok),
  • bodo o svojih aktivnostih poročali na sestankih Nacionalne delovne skupine za mladinski dialog (NDS), ki jo sestavljajo predstavniki mladih, mladinskih organizacij in ministrstev, ki potekajo vsake nekaj mesecev.

Ambasadorji bodo imeli krite potne stroške na vse slovenske dogodke ter krite potne stroške in bivanje na Evropskih mladinskih konferencah.

Prijaviš se tako, da do 9. decembra izpolniš prijavnico.

Vir: MSS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99931

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino