Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Sep. 2021

POSTANI DEL EVROPSKE MLADINSKE KONFERENCE!

Med 26. in 30. septembrom bo v Mariboru v okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije pod sloganom Mladi za Evropo, Evropa za mlade potekala digitalna Evropska mladinska konferenca. Namen konference je oblikovanje predlogov za implementacijo 9. evropskega mladinskega cilja, ustvarjanje prostora za dialog med odločevalci in mladimi, in krepitev diskusije o evropskih mladinskih politikah. Dogodek bo preko spleta potekal v mestu ob Dravi,  ki je leta 2013 nosilo naziv Evropska mladinska prestolnica.

Več kot 200 predstavnikov mladih, odločevalcev in strokovnjakov na področju mladih iz celotne Evrope se bo zbralo in na temo »Prostor in participacija za vse« razpravljalo o tem, kako najbolje implementirati evropske mladinske cilje na lokalni, regionalni, nacionalni in evropski ravni.

Si želite biti del konference, čeprav niste del slovenske delegacije? Imate vprašanja za govorce, ki bodo na okrogli mizi razpravljali na temo “Obnova državljanskih prostorov in participacije po Covid-19”? Želite svoje predloge nasloviti na odločevalce, ki bodo spregovorili na konferenci in komentirati uvodne nagovore?

Na uradni spletni strani Evropske mladinske konference lahko najdete nabiralnik idej oziroma »Mailbox to Policy Makers«, kamor lahko pošljete vse komentarje, ideje, predloge in želje.

Pomagajte soustvarjati Evropsko unijo prihodnosti!

Vir: urendištvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

66902

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino