Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Aug. 2022

“Postani sprememba!” v Ajdovščini

Mreža KROJ, mladinska mreža za karierni razvoj, ki povezuje 18 mladinskih organizacij s celotne Slovenije, je konec avgusta organizirala že šesti karierni tabor za dijake z naslovom “Postani sprememba!”. Dijaki so tako spoznavali sebe, svoje interese ter ugotavljali, kakšna bo njihova karierna prihodnost. Namen tabora je bil mlade spodbuditi k razmišljanju o tem, kaj lahko sami storijo za boljšo prihodnost. Pobliže so se spoznali tudi z nekaterimi mladinskimi organizacijami iz Ajdovščine.

Udeleženci so med trodnevnim bivanjem v Hiši mladih ugotavljali, kaj jih zares veseli, kateri poklici so primerni za njihovo osebnost in kateri bodo poklici prihodnosti. Manjkale niso niti vsebine s področja duševnega zdravja in zabavne vsebine - tudi soba pobega, ki jo je pripravila Socialna akademija, ki pa so se navezovale na področje zaposlovanja. Dijaki so spoznali tudi priložnosti, ki jih prek programa Erasmus+ nudi Evropska unija. Poleg tega so nekaj časa na kariernem taboru namenili spoznavanju platforme Ljubljana mesto učenja. Preko reševanja različnih nalog na playlisti, ki so jih pripravili mladi iz drugih držav so se še bolj poglobili v določene tematike, ki so jih spoznavali že preko celotnega tabora.

Zadnji dan so dijake sprejele različne mladinske organizacije, ki delujejo v Ajdovščini, in sicer Medobčinsko društvo prijateljev mladine AjdovščinaMKC Hiša Mladih in Mladinski svet AjdovščinaZavod Beta pa je dijakom predstavil projekt Garaža ter programiranje v svetu lego kock oziroma okolju Lego We Do. Obiskali so tudi Inštitut za mladinsko politiko, ki je tudi sicer pridružena članica Mreže KROJ.

Dijaki, ki so se udeležili kariernega tabora, so bili nad izvedenim navdušeni in vidno zadovoljni, da so se tabora udeležili. Ena od udeleženk je zapisala: “Tabor je bil zame zelo koristen. Priporočila bi ga vsem, ki si želijo pridobiti nove izkušnje, imeti dobro družbo z veliko zabave in znanja, ki ga v šolah ne pridobimo ter je prav zaradi tega še toliko bolj pomembno”. Organizatorji niso pozabili niti na odkrivanje Ajdovščine. Eden od dijakov je tako zapisal: “Tabor bi priporočal vsakomur, ki sta mu všeč narava in lepota Ajdovščine, ter tistim, ki bi radi spoznali kakšnega novega prijatelja oziroma se podružili”. Karierni tabor je potekal pod okriljem Mreže KROJ, ki ga sofinancirata Urad za mladino MOL in Urad RS za mladino in v sodelovanju z iniciativo Challenge Acapted.

Vir: Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

28920

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino