Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Jan. 2019

Potegujte se za mladinsko nagrado Karla Velikega

Ste stari od 16 do 30 let in imate projekt z evropsko razsežnostjo? Potem izpolnjujete pogoje za prijavo na nagrado Karla velikega.

Od leta 2008 Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna vsako leto vabita mlade iz vseh držav članic EU, naj predložijo projekte, ki jih vodijo mladi za mlade in ki kažejo na dejavno udeležbo v razvoju Evrope.

Kdo lahko sodeluje?

Mladi med 16. in 30. letom iz katerekoli države članice EU lahko predložijo projekte za Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega, letošnja tema se navezuje na razvoj EU, povezovanja in vprašanje evropske identitete. 

Projekti se lahko predložijo posamezno ali še bolje v skupini. Projekti naj bi spodbujali evropsko in mednarodno razumevanje, krepili občutek skupne evropske identitete in povezanosti, bili zgled mladim v Evropi in opozarjali na praktične primere Evropejcev, ki živijo kot ena skupnost.

Kakšne projekte lahko predložimo?

Dosedanji dobitniki so nagrade prejeli za projekte, kot so mladinske izmenjave, dogodki na področju športa, umetnosti ali kulture, lahko pa so tudi v obliki spletnih projektov z evropsko razsežnostjo. 

Evropska mladinska nagrada Karla Velikega se podeli projektom, ki:

  • spodbujajo evropsko in mednarodno razumevanje,
  • krepijo razvoj skupnega občutka evropske identitete in povezanosti,
  • so zgled mladim v Evropi in kažejo/prikazujejo dejanske zglede Evropejcev, ki živijo kot ena skupnost.

Tukaj si lahko preberete več o projektih dosedanjih dobitnikov. 

Kaj, če zmagamo?

Nagrada za najboljši projekt znaša 7500 EUR, druga nagrada 5000 EUR, tretja pa 2500 EUR. Kot del nagrade bodo trije evropski nagrajenci povabljeni na obisk Evropskega parlamenta v Bruslju ali v Strasbourgu.

Vsaka državna komisija bo imenovala po en projekt, izmed katerih bodo izbrani trije zmagovalci, maja 2019 pa bodo predstavniki iz vseh držav povabljeni na slovesno podelitev v Aachen.

Kako in do kdaj se lahko prijavimo?

Prijave so odprte do 28.januarja 2019. Prijavnice je treba izpolniti na spletni strani evropske mladinske nagrade Karla Velikega 

Podrobnejše informacije o pravilih so vam na voljo na spletnem mestu mladinske nagrade Karla Velikega, kjer najdete tudi navodila za prijavo.

Z vprašanji se lahko obrnete na naslov ECYP2019@ep.europa.eu

Več o nagradi tukaj.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

73671

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino