Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Aug. 2020

Potovalni tabor skavtov

Skavtska skupina iz Homca, 12 mladih in 2 skavtska voditelja, so se za 10 dni odpravili na potovalni tabor ob Sočo.

Poletni tabor je odlična priložnost, da se mladi naučijo različnih stvari, saj je potrebno veliko dogovarjanja in izražanja svojega mnenja, sodelovanja, potrpežljivosti, prilagodljivosti ter empatije do sočloveka. Poleg različnih veščin komunikacije imajo priložnost razviti tudi svoje veščine vodenja, načrtovanja in organiziranja.

Tabor si skoraj v celoti organizirajo sami, od prevoza, hrane, iskanja prenočišč, urejanja in upravljanja financ, organiziranja časa, skrb za to, da bo skupini pot v izziv in hkrati ne prezahteven. Vse to pa preizkušajo in se učijo v varnem okolju, kjer voditelji lahko priskočijo na pomoč.

Z vsemi izkušnjami vsak, tako udeleženec kot tudi voditelj, na taboru osebno raste in napreduje na različnih področjih.

Vir: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

45986

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino