Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Oct. 2019

Potuj odgovorno in ohranjaj pitno vodo

Mladi popotniki so tisti, ki povzročajo najnižji ogljični odtis med vsemi, ki potujejo. Prav s tem namenom v Popotniškem združenju Slovenije in mednarodnem združenju mladinskih prenočišč Hostelling International mladim popotnikom pomagajo na vse možne načine, da bi bilo njihovo spoznavanje sveta, okolju kar najbolj prijazno. 

Na PZS so zapisali, da se zavedajo "odgovornosti in negativnih posledic potovanja, ki jih kljub vsemu spodbujamo, saj sta mobilnost mladih in medkulturno sodelovanje oziroma dialog globalen porok za trajen mir v svetu."

Prav zaradi tega iščejo vse, ki jim lahko pomagate v njihovem prizadevanju, zato vam želijo predstaviti ugodnost za vse, ki imate člansko izkaznico PZS. Gre za 15% popust pri nakupu izdelkov Lifestraw, izdelovalcev filtrirnih steklenic, v katere lahko nalijemo vodo iz potoka ali jezera, ki jo filter spremeni v pitno vodo.

S to potezo so rešili dve muhi na en mah, saj z nakupom ustekleničene nehote povzročamo tudi kopičenje plastike za enkratno uporabo, ki v najboljšem primeru konča v reciklaži. Zakaj v najboljšem primeru? Statistike namreč kažejo, da je recikliranih manj kot 10% vseh plastenk, ne glede na to, da jih uporabniki odvržemo v ustrezen koš. 

»Pri Hostelling International smo z namenom večje skrbi za okolje sklenili dogovor z Lifestraw, ki proizvaja filtre za pridobivanje čiste vode. Pri vsakem nakupu na spletni strani evropskega prodajalca ti ponujajo 15-odstoten popust. Čista voda je še posebej pomembna za otroke, nosečnice in bolnike, okužene s HIV. Tudi ti lahko pomagaš, saj z vsakim nakupom na njihovi spletni strani omogočiš, da en ogrožen afriški otrok prejme čisto vodo za vse leto. Do sedaj so pomoči bili deležni že trije milijoni otrok.« je v članku »Očisti svojo vodo in pomagaj drugim« v spletnem časopisu Globetrotter zapisala Alenka Kastelic, prostovoljka Popotniškega združenja Slovenije.

Vir in foto: Popotniško združenje Slovenije

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31308

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino