Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Nov. 2018

Potujoča razstava za mlade

Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska je pričela z gostovanjem Pregledne razstave slovenskih volitev v Evropski parlament po različnih lokacijah v Sloveniji. Razstava se odziva na prioriteto Evropske komisije o informiranju (mladih) državljanov o prihajajočih evropskih volitvah, ki bodo 26. maja 2019 in o pomembnosti aktivne participacije na vseh ravneh. Ob ogledu razstave obiskovalci spoznajo Evropski parlament, volilni sistem, politične skupine in pristojnosti Evropskega parlamenta, na voljo pa so jim tudi statistični podatki preteklih volitev.

Razstavo si lahko trenutno ogledate v Osrednji knjižnici v Celju, kjer bo na voljo do 30. novembra. Premierno bo predstavljen tudi projekt Tokrat grem volit, v okviru katerega bodo lahko obiskovalci razstave poslali razglednice, s katerimi bodo bližnje povabili na volišče.

Potovanje pregledne razstave se nadaljuje tudi v decembru, in sicer se razstava seli v Novo mesto do konca tega leta. Za več informacij spremljaj spletno stran Celjskega mladinskega centra.

Vir: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

82250

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino