Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Jun. 2020

Potujoča telovadnica je ponovno zaživela

V mladinskem dnevnem centru Blok iz Škofje Loke so v času sproščanja ukrepov in odpiranja mladinskih centrov po koncu epidemije temu primerno prilagodili tudi njihov program. Poleg individualne učne pomoči po dogovoru, v okviru katere s tesnim sodelovanjem z bližnjo osnovno šolo poskušajo reševati zamujeno v času šolanja na daljavo, so pozornost usmerili predvsem v njihovo ulično delo, katerega glavni zaščitni znak predstavlja Potujoča telovadnica.

Gre za voziček, poln najrazličnejše športne opreme, družabnih iger ter pripomočkov za ustvarjanje, ki s svojo prepoznavno zunanjo podobo mlade vabi na aktivne, zabavne in sproščujoče urice. Tamkajšnji mentorji in prostovoljci se večkrat tedensko z njim odpravijo na zunanje lokalne površine, kjer se zbirajo mladi in jim s široko paleto najrazličnejših pripomočkov omogočajo aktivno preživljanja prostega časa, nudijo potrebne življenjske informacije, nasvete in podporo ali pa zgolj možnost druženja in sproščenega dialoga.

Kot pravijo, je število mladih, ki se jim pridruži v tem "pokoronskem" času, opazno višje kot v preteklih letih, odkar izvajajo projekt, kar je le še en dokaz, kako pomembno je, da je mladinsko delo ponovno zaživelo in da  mladi niso več prepuščeni le ulici in prepogosto praznim in kaotičnim domovom.

Vir in foto: Mladinski dnevni center Blok

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

11749

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino