Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 May 2019

Povabilo k sodelovanju - modna revija za mlade oblikovalce STYLO

Center mladih Koper, prostor za ustvarjanje, druženje in preživljanje prostega časa mladih, vabi mlade ustvarjalce k prikazu svojega pogleda na letošnjo temo natečaja »Nazaj v prihodnost«. 

Tema naj spodbudi vašo kreativno plat, da ustvari pogled in razvije kolekcijo, ki bo temeljila na vašem mišljenju kaj je v prihodnosti moda. Ali menite, da se moda ozira na preteklost, je stopila stopničko više ali je šla v napačno smer? Tehnologija ponuja nove izjemne možnosti. Ali nas preveč usmerja? Kakšen vpliv imajo druga področja razvoja na modo?

Izrazite kaj moda potrebuje, kaj spodbuja spremembe in tako na glas pokažite v čem je skrivnost razvijajoče se prihodnosti.

Namen je spodbuditi mlade in perspektivne modne oblikovalce, da svoje zamisli in kreacije na skupni modni reviji predstavijo širši javnosti. Hkrati je to priložnost za povezovanje in izmenjavo zamisli, izkušenj z drugimi modnimi oblikovalci, kot tudi pridobivanje novih znanj s tega področja.

Najboljše kolekcije, ki se bodo uvrstile v sam vrh ocenjevanja, bodo imele priložnost predstavitve na osrednjem modnem dogodku, 9. oktobra 2019, v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Strokovna komisija bo ob tej priložnosti najboljšemu ustvarjalcu podelila nagrado 1.500 evrov in predstavitev v reviji Elle.

Prijava za sodelovanje naj vsebuje:

  • vaše osebne podatke (kontaktni podatki, uradni naziv oblikovalca ali znamke),
  • kratek CV in pregled dosedanjega dela – najpomembnejši projekti (v slikovni obliki),
  • kreativno rešitev/mood board za natečaj na temo »Nazaj v prihodnost«: inspiracijo, raziskovanje,
  • predstavitveno besedilo kolekcije v digitalni obliki v .doc, .odt ali .pdf formatu; v kolikor se prijavljate s kolekcijo, ki je nastala pod mentorstvom, pripišite mentorja in ustanovo,
  • skice celotne kolekcije (5 do 8 modelov).

Natečaj poteka med 20. majem in 20. julijem 2019

Besedilo razpisa najdete tukaj.

Več na njihovi Facebook strani.

Vir in foto: Center mladih Koper

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

22187

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino