Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Dec. 2021

Poziv k pripravi prispevkov o dobrih praksah na področju mladih in globalnega učenja

Mladinska platforma UNECE ESD in Usmerjevalni odbor UNECE za izobraževanje za trajnostni razvoj (ESD) vabita k oddaji prispevkov in/ali študij primerov o mladih in ESD. Namen te publikacije je zbrati primere teorije in prakse vključevanja mladih v regiji UNECE in drugih regijah ter hkrati predstaviti uspešne pristope, povezane z izobraževanjem za trajnostni razvoj in mladino. ESD učencem vseh starosti omogoča pridobivanje znanja, spretnosti, vrednot in stališč za reševanje medsebojno povezanih globalnih izzivov, s katerimi se soočamo, vključno s podnebnimi spremembami, degradacijo okolja, izgubo biotske raznovrstnosti, revščino in neenakostjo.

Publikacijo bo izdal Usmerjevalni odbor UNECE za izobraževanje za trajnostni razvoj, ki je regionalni mehanizem za podporo državam članicam pri učinkovitejšem vključevanju izobraževanja za trajnostni razvoj v njihov nacionalni kontekst ter vključevanju izobraževanja za trajnostni razvoj v nacionalno politiko in prakso prek vseh oblik njihovih izobraževalnih sistemov.

Rok za oddajo je 24. januar 2022.

Podrobneje Call_for_papers_UNECE_publication_on_Youth_ESD_10Dec2021

Vir: UNECE

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

68965

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino