Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Dec. 2019

Poziv k sodelovanju: Bienale mladih umetnikov Mediterranea 19

Društvo ŠKUC, BJCEM, Državni sekretariat za izobraževanje in kulturo Republike San Marino, Kulturni inštituti Republike San Marino in Univerza Republike San Marino najavljajo Bienale mladih umetnikov Mediterranea 19, ki bo potekal v Republiki San Marino od oktobra 2020 do februarja 2021, z naslovom "School of waters".

Mediterranea 19 je namenjena umetnikom_cam, pisateljem_icam in raziskovalcem_kam do 35. leta (rojenim 1. januarja 1984 ali pozneje), ki izvirajo oz. delujejo v konstelaciji ozemelj povezanih s Sredozemskim morjem. Geopolitični okvir bienala Mediterranea 19 – School of waters želi zajeti izmenjave, hibridizacije in prekrižane diaspore v globaliziranem sredozemskem prostoru.

Bienale je bil ustanovljen leta 1985 kot nomadska platforma. Skozi svojo zgodovino se je selil prek Sredozemlja, najprej iz Barcelone v Marseille, potem pa v Sarajevo, Rim, Atene in Tirano. Na ta način je v zadnjih tridesetih letih in osemnajstih izdajah podprl tisoče umetnikov iz več kot 30 držav, kar ostaja tudi namen tokratnega bienala. Vsakokraten bienale je torej priložnost za poglobitev, srečanje, mobilnost in izmenjavo znanja.

Organizator bienala, mreža BJCEM, je mednarodno združenje več kot 50 članic in partnerjev iz Evrope, Azije in Afrike, ki s skupnimi močmi zagotavljajo obstoj bienala in udeležbo uveljavljajočih se umetnikov, ki izvirajo oz. delujejo v sredozemskem območju. Dodaten namen mreže je mladim kulturnim ustvarjalcem še pred bienalom omogočiti mobilnost na območju Sredozemlja, z udeležbo na izmenjavah ter delom na skupnih projektih, usposabljanjih in raziskovalnih programih. 

Rok za prijave se izteče 26. januarja 2020.

Vse informacije o javnem pozivu najdete tukaj.

Vir in foto: Društvo ŠKUC

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

66185

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino