Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Feb. 2019

Poziv za sodelovanje Fotopub 2019

Osrednja dejavnost Fotopuba je povezovanje najaktualnejših fotografskih praks z njihovim širšim kulturnim okvirjem. Za razliko od številnih drugih kulturnih ustanov, ki so aktivne na področju fotografije, je njihov smoter predvsem delovanje tam, kjer prihaja do stapljanja svežih fotografskih praks in nekonvencionalnih kuratorskih gest.

Namen Fotopub-a je prepoznati kakovost mladih umetnikov, ki jih povezujejo z uveljavljenimi strokovnjaki na področju sodobne umetnosti; stremijo k spodbujanu prihodnjih interakcij ter tako podpirajo rast in razvoj njihove umetniške poti. Fotopub zaseda in gradi prostor za nove umetnike, ki potrebujejo platformo za neodvisno raziskovanje, eksperimentacijo in delo, ter s tem ustvarja večgeneracijsko pobudo za meddisciplinarno kulturno integracijo.

Fotopub sprejema projektne predloge skupinskih razstav za Fotopub 2019. Ti so lahko:

  • Projektni predlogi posameznikov, ki bodo razstavljeni v sklopu ene od skupinskih razstav
  • Projektni predlogi umetniških kolektivov in/ali kuratorjev (sem spadajo tudi skupine dveh do največ petih umetnikov, s kuratorjem ali brez njega)

Za vsako od skupinskih razstav na Fotopubu 2019 bodo na razpolago sredstva v višini 1.000 EUR. 

Festival bo poleg tega vsakemu od izbranih umetnikov in kuratorjev kril stroške nastanitve in jim zagotovil razstavni prostor ter tehnično podporo. Vsem umetnikom, ki bodo razstavljali v sklopu šestih glavnih razstav Fotopuba 2019, bo omogočeno sodelovanje na fotopubovem pregledu portfelij. Projekti, predstavljeni na festivalu Fotopub, bodo vključeni v uradni festivalski katalog, ki je v spletni in tiskani obliki objavljen ob koncu vsakega koledarskega leta.

Umetniki, umetniški kolektivi in/ali kuratorji lahko svoje predloge oddajo do 3. marca 2019. Prijavnina znaša 10 GBP.

Ker prijave na odprti poziv potekajo izključno prek platforme Zealous, bomo upoštevali le predloge, ki bodo uspešno predloženi prek te platforme. Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z oddajo, nam pišite na fotopub@fotopub.com

Več.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: arhiv Fotopub

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

16201

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino