Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Aug. 2019

Poziv za udeležence “Youth Driving Dialogue for Peace and Security”

Med 5. in 8. novembrom se bo v Evropskem mladinskem centru v Budimpešti odvijal 7. evro-arabski mladinski forum. Namen 7. foruma je spodbujanje sodelovanja mladih in mladinskih organizacij pri vzpostavljanju miru in evro-arabskem sodelovanju za vključujoče družbe.

V sklopu foruma bodo udeleženci:

  • preučili Resolucijo Varnostnega sveta OZN 2250 o miru in varnosti mladih ter njeni pomembnosti za mlade v evro-arabskem sodelovanju,
  • prepoznavali potrebe in izzive, s katerimi se srečujejo mladi in mladinske organizacije pri svojem delu na področju izgradnje miru, varnosti in dialoga,
  • izmenjavali dobre prakse in izkušnje pri vzpostavljanju miru za vzajemno učenje,
  • spoznali izobraževanje o človekovih pravicah kot okvir za učenje in delovanje za mir in dialog.

Več informacij in prijavni obrazec najdeš na povezavi. Rok za prijavo je 26. avgust.

Svet Evrope podpira dialog med mladinskimi organizacijami in institucijami, ki se ukvarjajo z mladinsko politiko. Osredotočajo se predvsem na krepitev zmogljivosti za izobraževanje o človekovih pravicah, medkulturni dialog in razvoj neformalnega izobraževanja.

Vir in foto: European Youth Centre Budapest

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

65094

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino