Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Sep. 2019

Poznopoletni festival 2019 – priložnost za mlade pevce

V Mladinskem centru Šmartno ob Paki vsako leto organizirajo Poznopoletni festival, v pripravo katerega je vključen tudi Klub študentov šmarške fare (KŠŠF) in številni drugi mladi iz občine.

Večer priložnosti za mlade glasbenike pa bi lahko podnaslovili drugi dogodek v sklopu festivala, ko sta na odru šmarškega kulturnega doma nastopila Zala Kralj in Gašper Šantl. Pred njima so z navdušenjem sprejeli priložnost za nastop tudi mladi glasbeni talenti. Neli Voglar z Gašperjem ter Katarina & Urban so dokazali, da kljub mladosti negujejo iskreno ljubezen do glasbe in njene intimne interpretacije ter navdušili občinstvo. Njihov repertoar je obsegal priredbe nekaterih uspešnic, predstavili pa so tudi vsak svojo avtorsko skladbo in želijo predvsem k izvajanju svoje glasbe stremeti tudi v prihodnje. V MC Šmartno ob Paki so veseli, da so uspeli dvorano kulturnega doma s pridnimi rokami prostovoljcev odeti v prijetno nežno klubsko vzdušje.

Minuli petek pa so sklenili (pozno)poletje in tradicionalno festivalsko dogajanje, ki je zadnji mesec razveseljevalo domačine in druge obiskovalce od blizu in daleč. Zadnji septembrski petek je pomenil tudi konec počitnic za študente, zato so se člani KŠŠF še posebej potrudili pri organizaciji zadnjega rock žura letne sezone. Prizorišče pod velikim šotorom se je kaj hitro napolnilo in videti je bilo, da je glas o odličnem koncertu poneslo daleč naokrog. Zaključek Poznopoletnega festivala je glasbeno dodobra popestrila mlada rock senzacija Koala Voice, ki se je na domačo glasbeno sceno zavihtela pred petimi leti s hitom Go Disco, Go. Pred njimi so obiskovalce z ušesom in bokom zelo naklonjenimi ritmi ogrevali člani skupine Le  Serpentine. V MC Šmartno ob Paki na koncu dodajajo, da sedaj že "nestrpno pogledujejo k številnim jesenskim aktivnostim in se veselijo vnovičnega sodelovanja z mladimi iz občine."

Vir in foto: Mladinski center Šmartno ob Paki

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

98389

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino