Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Dec. 2021

Praktično delo s prostovoljci z manj priložnostmi

V Zavodu Manipura intenzivno delajo z mednarodnimi skupinami mladih prostovoljcev z manj priložnostmi v okviru programa Evropska solidarnostna enota. Poleg različnih solidarnostnih aktivnosti na terenu je izjemno pomemben del njihovega programa tudi praktično delo. To vključuje različne aktivnosti, kot so obnavljanje prostorov, obnavljanje starega pohištva, urejanje okolice, rokodelske delavnice in priprava drv za zimo.

Velika vrednost praktičnega dela je v tem, da mladi vidijo konkretne rezultate svojega dela, hkrati pa osvojijo pomembne življenjske veščine in začnejo bolj zaupati v lastne sposobnosti. Vzporedno se preko načrtovanja, timskega dela, reševanja problemov in premagovanja frustracij krepijo njihove socialne veščine, vse skupaj pa pomeni okrepljeno samozavest in motivacijo za nadaljnje korake v življenju.

Utrinke z decembrskih delovnih akcij v novih prostorih mladinskega centra si lahko ogledate na njihovi Facebook strani.

Vir: Zavod Manipura

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

83310

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino