Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 May 2019

Predčasno glasovanje pred evropskimi volitvami

Pred prihajajočimi evropskimi volitvami lahko svoj glas oddate na predčasnem glasovanju. Volivci lahko glas oddajo od danes do četrtka med 7. in 19. uro na enem izmed 59 volišč, odprtih večinoma na sedežih okrajnih volilnih komisij.

V sredo pa se bo iztekel rok, do katerega se volivci lahko prijavijo še za nekatere posebne oblike glasovanja. To velja za volivce, ki bi v nedeljo želeli glas oddati zunaj kraja stalnega prebivališča, za volivce, ki bi želeli glasovati na domu, ter volivce, ki stalno živijo v tujini, pa bi v nedeljo želeli glasovati v Sloveniji.

Volivci, ki jih v nedeljo ne bo v kraju stalnega prebivališča, lahko še do jutri svoji okrajni volilni komisiji ‒ to je na sedežu upravne enote, kjer imajo prijavljeno stalno prebivališče ‒ sporočijo, da bi radi glasovali na posebnih voliščih zunaj okraja stalnega prebivališča (na voliščih OMNIA). Takšno sporočilo lahko volivec odda tudi prek portala e-Uprava.

Splošno glasovanje bo v nedeljo med 7. in 19. uro potekalo na 3005 rednih voliščih ter 55 voliščih za glasovanje zunaj kraja stalnega prebivališča. Glasovanje bo potekalo tudi na 31 diplomatsko-konzularnih predstavništvih v tujini.

Na izide bo treba počakati do 23. ure v nedeljo, ko se bodo zaprla še zadnja volišča v EU-ju.

Oglejte si seznam list kandidatov in kandidatk za evropski prlament.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

11801

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino